3.4 C
Rapla
Esmaspäev, 20 sept. 2021

Hageri küla noppis Aasta Küla konkursilt kaks eripreemiat

Helerin Väronen

Põlvamaal Räpinas praegu toimuval Maapäeval kuulutati pidulikul avaüritusel välja Aasta Küla konkursi tulemused. Kõige olulisema tiitliga pärjati 15 küla hulgast Võrumaal asuvat Lüübnitsa küla. Kuid lisaks anti välja mitmeid eripreemiaid, millest Raplamaad esindanud Hageri pälvis lausa kaks. Oma kultuuri ja pärandi hoidmisega jäädi silma Põlisrahvaste Arengu Keskusele, kes nimetas Hageri aasta põliskülaks. Esile toodi Hageri kihelkonnapäevi ja raamatu väljaandmist. Samuti seda, kuidas pärandit lastele läbi mängude ja värviraamatute tutvustatakse. Teine eripreemia Hagerile tuli Maaelu Edendamise Sihtasutuselt, mille juhatise esimees Raul Rosenberg tõi esile Hageri inimeste aktiivsuse, muuseumi olemasolu ja külasauna olulisuse ühiskondliku ettevõtlusena.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised