-1.2 C
Rapla
Laupäev, 27 nov. 2021

Koolisööklad avavad lapsevanematele uksed

Alanud nädalal avab Eesti suurim koolitoitlustaja Daily Avatud koolisööklate nädala raames ligi 50 koolisöökla uksed ning kutsub lapsevanemaid ja teisi huvilisi koolilõunat maitsma.

Daily kaubamärgi all koolitoitlustust pakkuva Baltic Restaurants Estonia AS müügi- ja turundusjuhi Tiiu Endriksoni sõnul on ettevõtte sooviks anda lastevanematele võimalus näha ja maitsta toiduvalikut, mida igapäevaselt nende lastele koolisööklates pakutakse.

„Kui laps räägib kodus, et koolitoit ei ole maitsev ega täida kõhtu või usutakse endiselt legende ebatervislikust koolitoidust, siis tasub kindlasti sööma tulla. Koolitoit on tänapäeval väga tervislik, mitmekülgne ja ka maitsev. Ühelt poolt on kehtestatud riiklikud nõuded, mis dikteerivad lastele pakutava toidu energia- ja toitainesisalduse ning toitlustamise korra. Neile lisaks oleme iseendale kehtestanud kõrged menüüstandardid ning vanematelt ja lastelt saadud tagasiside on see, mis aitab lõunamenüüd pidevalt veelgi täiustada,“ rääkis Endrikson.

Nii ei leia näiteks Daily koolisööklates pakutavast toidust maitsetugevdajaid sisaldavaid maitseaineid ega ka puljongi-, supi- või kastmekontsentraatidega valmistatud sööke. Poolfabrikaattoodetest valmistatud toitude asemel pakutakse lastele värskest lihast ja kalast valmistatud suppe, praadisid ja pajaroogasid. Samuti eelistatakse tooraine valikul just kodumaist kraami ning kartul nii toidu koostises kui ka lisandina on eranditult juba mitmendat aastat sulfideerimata.

Avatud koolisööklate nädala raames ei pakuta erimenüüd, vaid kõik huvilised saavad kehtestatud päevaraha eest maitsta täpselt samasugust toitu, mida söövad igapäevaselt koolilapsed.

Avatud koolisööklate nädal toimub 30. septembrist – 4. oktoobrini Daily koolisööklates üle Eesti. Oodatud on Daily toitlustavates koolides õppivate laste vanemad ning ka kõik teised huvilised, kes soovivad soodsalt lõunat nautida.

Endale lähima koolisöökla leiad siit. Tasumise ja söögiaegade kohta leiab info kooli kodulehelt.

1 kommentaar

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised