-4.4 C
Rapla
Laupäev, 22 jaan. 2022
Podcast

Miks legod on lapsele kasulikud ja kuidas need aitavad tal areneda?

Palju küsitakse, miks teevad lego klotsid nii palju haiget, kui neile peale astuda. Kas põhjus on klotsi kergesti äratuntavas, kuid siiski unikaalses disainis või suures jalatalla närvilõpmete arvus? Fakt on see, et kui jagada kõik toodetud lego klotsid maailma rahvastiku vahel, oleks igal inimesel 62 klotsi. 80-aastase ajalooga mänguasjaettevõtte toodang on endiselt populaarne nii laste kui täiskasvanute hulgas. Lego laias valikus on sobivaid klotsikomplekte nii beebidele kui vanematele lastele.

Lego klotsid on ühed vähestest mänguasjadest, mille üle tunnevad rõõmu nii lapsed kui nende vanemad. Lisaks sellele on legod erakordselt head mitmesuguste eluks vajalike oskuste õppimiseks. Värvilised väikesed klotsid ühendavad lõbu õppimisega, hoides lapsed kaasahaaratuna igas vanuses.

Kuidas aitavad legod lapsel areneda?

Legodega on ideaalne õpetada juba väiksele beebile värve ja kujundeid, igas komplektis on suur valik eredaid värvitoone ja klotsidest on võimalik ehitada kõikvõimalikke kujundeid.

Olenemata, et komplektidel on kaasas kokkupanemisjuhend, võivad lapsed rakendada oma ideid ja kombineerida klotse just nii nagu neile pähe tuleb. Katse ja eksituse meetodil on hea õppida probleemide lahendamise oskust. Käeline tegevus arendab laste keeleoskust, treenib lihaseid sõrmedes ja kätes ning laps suudab end iseseisvalt kiiremini riidesse panna, jalanõude paelu siduda, pliiatsit käes hoida jne.

Foto: Shutterstock.com

Legodega mängimine ja klotside jagamine on hea võimalus leida sõpru läbi ühise tegevuse.

Klotsidega mängimine õpetab lastele ootama oma järjekorda ja tegema koostööd. Legodega mängides õpivad lapsed, et juhiste järgimine on osa elust ja nii jõuab tulemuseni, see kogemus pakub turvatunnet.

Klotsid õpetavad lapsele, et tulemuse saavutamine käib samm-sammult ja see võtab aega. Legod arendavad lapse enesekindlust, kuna igaüks võib julgelt ehitada täpselt seda, mida soovib, pole vaja muretseda läbikukkumise pärast.

Legod on ühed vähestest mänguasjadest, mis kasvavad koos lapsega ja arendavad teda igakülgselt. Aita lapsel avastada oma võimeid ja oskusi ning vali sobiv lego 1a laiast valikust.

SISUTURUNDUS

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised