-0.1 C
Rapla
Teisipäev, 25 jaan. 2022
Podcast

Kas valida soodsad suverehvid või eelistada kallimaid mudeleid?

Peatselt ootab autoomanikke ees iga-aastane rehvivahetuse hooaeg. Rehve vahetades võib selguda, et olemasolevad suverehvid on kulunud ja need tuleb välja vahetada. Kas osta uued soodsamad rehvid või usaldada tuntud kaubamärke ja maksta rohkem?

Teinekord võite olla olukorras, kus te lihtsalt ei saa endale suurt kulutust lubada. Soodsad suverehvid on kindlasti rahakotisõbralikum valik ja isegi kõige soodsamad rehvid peavad vastama Euroopa Liidu standardile. Siiski ei tasu unustada, et madalama hinnaga rehvid kulutavad tihti rohkem kütust ja kuluvad kiiremini. Seega olete pikas perspektiivis maksnud ikkagi rohkem.

Tuntud kaubamärkide tootjad investeerivad suuri summasid arendusele ja testimisele, see tähendab, et nende koostis on viidud peaaegu täiuslikkuseni. Paljud inimesed usuvad, et tuntud kaubamärkide rehvid on seetõttu parem valik.

Siiski ei ole kõrgem hind ja tuntud kaubamärk ainuke argument parema rehvi valimisel.

Uute rehvide valijale annab kindla raamistiku ja kooskõlastatud informatsiooni Euroopa Liidu rehvimärgistus.

Foto: Shutterstock.com

Selle märgistuse eesmärk on julgustada tarbijaid valima ohutuid, kütusesäästlikke ja madala müratasemega rehve. Rehvimärgistus koosneb kolmest aspektist:

  1. Kütusekulu – mida kõrgem on rehvide veeretakistus, seda rohkem kulub sõidukil kütust ja tekib rohkem süsihappegaasi. Uuringud näitavad, et valesti valitud rehvid võivad tõsta kütusekulu kuni 20%.

  2. Märghaardumine on väga oluline argument ohutuse seisukohalt. Väga heade näitajatega rehvid haarduvad paremini märja teega ja neil on lühem pidurdusteekond. See on väga oluline eriti vihmase ilma puhul.

  3. Mürataset kujutatakse kolme helilainega. Üks must helilaine tähistab väikseima müratasemega rehvi ehk 3dB väiksemat kui Euroopa kõige rangem tase tulevikus.

Võib eeldada, et tuntud kaubamärkide kõrgema hinnaga rehvidel on Euroopa Liidu rehvimärgistuse alusel paremad tulemused, aga see ei pruugi nii olla. Kindlasti tasub eelistada vaiksemaid ja lühema pidurdusteekonnaga rehve, aga säästlikkuse seisukohast on kõige olulisem argument kaasnev kütusekulu erinevus. Valides soodsamad rehvid, mis kulutavad rohkem kütust, olete juba esimese aasta lõpus maksnud rehvide eest tegelikult rohkem.

Suurepärane valik erineva hinnatasemega rehve on K-rauta.ee kaupluse laias valikus.

SISUTURUNDUS

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised