9.1 C
Rapla
Pühapäev, 26 sept. 2021

Poodides riiulid päris tühjaks ei jää

Stina Andok

Koroonaviirusega seonduvad hirmud on sundinud inimesi koju igasugu kaupa tavapärasest enam kokku varuma. Ka Raplamaa poed saavad seda tunda, kuid kauba otsa saamise pärast muretsema ei pea.

Rapla Tarbijate Ühistu juht Väino Sassi kinnitab, et Rapla Coop-i poodi on tõepoolest jõudnud suur ostjate tulv, kuigi nendib, et olukord ei ole siinkandis veel nii hull kui suuremate linnade läheduses ja Võrus. Sassi sõnul on vajalik kaubavaru olemas ja ootamas ning seda ohtu, et riiulid mitmeks päevaks tühjaks jääksid, ei ole. „Me jõuame riiuleid täita, kui teie jaksate ära osta,” ütleb ta.

Sassi selgitab, et nädalavahetusel tuleb teha lisa kaubarige, et praegusele tarbimisele järele jõuda, kuid selleks on varud olemas. Omad piirid seab autode ja töötajate hulk. Kaupluse töötajatele põhjustab praegune olukord kahtlemata lisakoormust, kuid jõudumööda veetakse kaupa välja ja komplekteeritakse. Ka poe e-teenuste kasutamine on suurenenud. Sassi sõnul võib juhtuda, et konkreetse tootja tooteid ei pruugi mõni aeg riiulilt leida, kuid asendustooted on ikka olemas. Rapla Coopi-s ostetakse hetkel kõige enam tualettpaberit, tangaineid ja purgitoite.

Sassi pelgab, et kui suur paanika on möödas ja ostmise tuhin alla läinud, jääb hulk kaupa pärast seisma ja poe käive võib kannatada. Samal ajal tunneb ta ka muret inimeste kogutud toiduvarude pärast, tõdedes, et kui selgub, et nende järele siiski vajadust ei ole, jäävad need koidele.

2 KOMMENTAARID

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised