7.3 C
Rapla
Teisipäev, 26 okt. 2021

Kuusiku tee remondi käigus rajatakse hooldekeskuse külastajatele parkla

Siim Jõgis

Aprilli keskpaigas said alguse remonditööd Raplas Kuusiku teel. Nende käigus tehakse korda terve tänav kogu ulatuses ehk 667 meetrit. Rapla abivallavanem Triin Matsalu ütles, et tööd püsivad praeguse seisuga graafikus ning tavapärast liiklemist segavad tööd kestavad juuni lõpuni.


Ühtlasi rajatakse Kuusiku tee äärde täiendav parkla koos seitsme parkimiskohaga, mis on mõeldud ennekõike Rapla hooldekeskuse külastajatele. „Parkla puhul on tegemist täiendava avaliku parklaga Kuusiku tee ääres, hooldekeskuse kinnistuga piirneval alal. Parkla on avalikus kasutuses, mida siis vajadusel saavad kasutada hooldekeskuse külastajad. Täna pargivad nad suures osas tee ääres muru peal,“ rääkis Matsalu.
Lisaks Kuusiku tee rekonstrueerimisele täies ulatuses rajatakse kergtee, lahendatakse sadevete ärajuhtimine, rekonstrueeritakse tänavavalgustus ja töömaal paiknevad tehnovõrgud. Projekti kogumaksumus on 624 892 eurot ja 66 senti ning seda rahastatakse täies mahus Rapla valla eelarvest. Triin Matsalu selgitas, et toetusmeetmetest, millest sellise tee rekonstrueerimine abikõlbulik on, ei olnud vald teadlik. „Kui oleks olnud võimalus toetusraha taotleda, oleks Rapla vallavalitsus seda ka kindlasti teinud,“ lisas ta.
Projekteerimis- ja ehitustööde peatöövõtja on Verston Ehitus OÜ, omanikujärelevalvet teeb objektil Taalri Varahaldus OÜ. Remondi tõttu liigutatakse ajutiselt aadressil Kuusiku tee 10 asuvaid prügikonteinereid, mis viiakse remondi ajaks Nurme tn 4 / Liiva tn 2 kinnistu piirile. See asub umbes kolmekümnemeetrise jalutuskäigu kaugusel praegusest asukohast. Konteinerid on plaanis uude kohta viia neljapäeval, 30. aprillil ning need jäävad ajutisse asukohta kuni kaheks kuuks. Pärast remondi lõppu viiakse konteinerid tagasi oma endisele asukohale. „Veel kord palume liikluskorraldusest tingitud ebameeldivuste osas mõistvat suhtumist,“ ütles abivallavanem Matsalu.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised