3.3 C
Rapla
Kolmapäev, 29 sept. 2021

Rapla virtuaalkorvpallurid on hoos

Siim Jõgis

Ajal, kui saalis korvpalli mängida ei saa, on elujõus virtuaalne korvpall. Viimased paar nädalat on Eesti tippkorvpallurid võtnud teineteiselt mõõtu mängukonsoolil Playstation 4 ning videomängus NBA 2K20.
Seni viimane mängupäev Paf korvpalli e-spordiliigas peeti esmaspäeval, 4. mail, kuid Avis Utilitas Raplal oli siis puhkepäev. Seni on Rapla esindus kogunud virtuaalkorvpallis kaks võitu ja kaks kaotust. Võidud on teenitud TalTechi (20:0) ja Rakvere Tarvase (65:49) vastu. Turniiri kahes esimeses voorus tuli Raplal tunnistada vastavalt Tallinna Kalev/TLÜ (79:63) ja Tartu Ülikooli (80:56) paremust.


Põhjus, miks TalTechi mängu tulemus 20:0 võib tunduda kummaline, on selles, et pärast mängu anti TalTechile tehniline kaotus registreerimata mängija kasutamise pärast. Tegelikult võitis Rapla mängu ka väljakul.
Kõiki virtuaalseid mänge saab vaadata otseülekandes Delfi internetiportaali või Inspira telekanali vahendusel. Avis Utilitas Rapla järgmine mäng toimub kolmapäeval, 6. mail. Siis minnakse vastamisi BC Kalev/Cramo virtuaalmeeskonnaga ning seda mängu kannab üle Delfi portaal. Mäng toimub nii, et kõik mängijad istuvad oma kodus ja mängivad Playstation 4 konsooli vahendusel videomängu NBA 2K20. Näiteks neljandas mänguvoorus Rakvere Tarvase vastu esindasid Rapla meeskonda Marek Ruut, Martin Limberg, Frederick Kalmberg, Viktors Iljins ja Markus Ruubel. Rakvere Tarvase poolt tulid vastu Ragnar Leppikus, Egert Haller, Kristo Saage, Arvan-Johannes Lippasaar ja Hardi Paloots. Igaühel neist oli oma virtuaalne kuju, keda nad väljakul juhendasid. Mänguaeg oli neli korda viis minutit ja lõpuks võitis Rapla skooriga 65:49.
Avis Utilitas Rapla mängija Markus Ruubel rääkis, et virtuaalse korvpalliga oli ta kokku puutunud juba varem ning mänginud NBA-d ajaviiteks päris palju. Küll mitte multiplayer’it, vaid lihtsalt arvuti vastu. Nüüd, turniiri käigus mängitakse Rapla meeskonnaga omavahel ja tehakse n-ö virtuaalset trenni iga päev. Juba täna, 6. mai õhtul võetakse mõõtu BC Kalev/Cramo vastu. Samad võistkonnad läksid omavahel vastamisi ka turniirieelses kontrollkohtumises ning siis võitis Avis Utilitas Rapla. Eks näis, kas sedasi läheb ka olulises mängus, kus mängitakse kõrgema koha peale põhiturniiril. Raplal ongi jäänud põhiturniiril pidada veel kaks kohtumist. Kõigepealt Kalev/Cramo ja seejärel laupäeval, 9. mail Pärnu Sadam/Transcomi vastu. Pärnu on tugev. Seni on nad Paf korvpalli e-spordiliigas võitnud kõik neli kohtumist.
Markus Ruubel rääkis, et enne neid kahte kohtumist tehakse veel omavahel trenni ja vaadatakse ka videosid vastaste etteastetest. Mängijad võtavad seda turniiri tõsiselt ning Ruubel ütles, et Rapla eesmärk on turniir võita. Kahe esimese kaotatud mängu kohta ütles ta, et esimesed mängud olidki ehmatavad. Tartu Ülikool oli tema sõnul tõesti tugev vastane, kuid Tallinna Kalev/TLÜ vastu avanesid ka Raplal oma võimalused.
Põhiturniiri käigus mängivad kõik vastased omavahel ühe korra läbi. Seejärel moodustub paremusjärjestus, millest kaks paremat pääsevad otse poolfinaali. Ülejäänud neli mängivad veerandfinaalides eesmärgiga samuti poolfinaalikoht lunastada ning sealt edasi hakkab juba heitlus esikoha nimel. Paf korvpalli e-spordiliigas osalevad BC Kalev/Cramo, Tartu Ülikool, TalTech, Pärnu Sadam/Transcom, Rakvere Tarvas, Tallinna Kalev/TLÜ ja Avis Utilitas Rapla.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised