11.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
KultuurRiinimanda Helin lauldi avatuks

Riinimanda Helin lauldi avatuks

Autor: Siim Jõgis

Laupäeval, 30. mail avati Rapla Kesklinna kooli kõrval asuval muruplatsil skulptuur “Riinimanda Helin”. Tegemist on Rapla noorte muusikakultuuri kiituseks püstitatud teosega. Laupäevasel avamisel oli kohal julgelt üle saja inimese nende seas nii praeguseid kui endisi Riinimanda lauljaid.

Skulptuuri püstitamise idee autor on Valter Uusberg. Oma sõnavõtus ütles ta, et kuna Kesklinna kooli kõrvalt voolab mööda jõgi, siis saavad selles paigas kokku loodus ja kultuur, mis loovad positiivse pingevälja. Skulptuur ise on kerakujuline ning see moodustub noodijoonestikust ja nootidest. Kera sees asub tuulekell, mis suuremate tuuleiilide puhul heliseb. Kui vaadata skulptuuri droonivaates ülevalt poolt, siis moodustab see koos ümbritseva peenraga silma kuju. Sealjuures on metallist kera justkui silmatera ning peenart ümbritsevad plaadid moodustavad kulmud. Valter Uusberg ütles, et kogu kompositsioon on mõeldud meenutama Riinimanda koori logo.

Idee sünnist kuni skulptuuri valmimiseni läks ligikaudu kolm aastat. Uusberg rääkis, et idee sündis aastal 2017. Sealt edasi on seda vaikselt täiustatud. Skulptuuri valmimisel olid konsultantideks Siim Tamberg ja Toomas Tõnisson. Metallist kera valmistas Kehtna KEK ning ümbritseva peenra eest hoolitses Teie Aednik OÜ. Projektijuhid olid Pille Kuldkepp ja Urve Uusberg.

Laupäevasel avamisüritusel kõlasid Riinimanda läbi aegade lemmikud laulud. Sõnavõttudega esinesid kunagised koori liikmed teiste seas Märt Avandi, Uku Uusberg ja Patrik Sebastian Unt. Samuti ka Rapla vallavanem Meelis Mägi ning mitmed Riinimanda koori toetajad.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare