6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
SportRaplas sõidetakse täna Eesti kardisõidu meistrivõistluste esimene etapp

Raplas sõidetakse täna Eesti kardisõidu meistrivõistluste esimene etapp

Pikaleveninud paus kardispordis saab lõpu täna, 20.06, mil Rapla kardirajal stardib Eesti meistrivõistluse sari.
Nagu kardispordis ikka, on iga hooaeg ootusküllane just seetõttu, et paljud sõitjad on edasi liikunud uude võistlusklassi. Kuidas saab valitsev meister hakkama kõrgema võistlusklassi seniste soosikutega – see on võtmeküsimus iga uue hooaja esimese etapi eel.

Ajakava laupäeval
09:00 Soojendussõidud
10:00 Kvalifikatsioonisõidud
11:30 Eelsõidud
15:00 Finaalsõidud
Võistlussõituide ülekannet on võimalik jälgida kart.television.ee või Delfi TV vahendusel.

Kardispordi järelkasv toimib täiel tuuridel. Meistrivõistluste sarja raames kaasa sõidetavas klassis Cadet küll punktiarvestust ei peeta, kuid Raplas rajale tulevad enam kui 10 alles oma võidusõitjateed alustavad noort võidusõitjat on hea märk tublist järelekasvust.

Madalaimas meistrivõistluste klassis Micro ootab ees tihe rebimine üldarvestuse esikolmiku kohtadele, sest eelmisel hooajal neid kohti hõivanud on tänaseks liikunud eest ära klassi Mini. Micro soosikuks on ilmselt juba varasemaltki kõrgeid poodiumikohte võtnud Meryl Peldes. Lihtne ei saa tal aga mingil juhul olema, sest kuklasse hingavad varasemalt potentsiaali näidanud Tanel Karu, Johannes Kasemaa, Mattias Ojapõld ning Rasmus Teller.

Ilmselt saab osavõtjaterohkeimas klassis Mini näha duelle eeskätt Richard Viigisalu ja mõne eelmise hooaja Micro esikolmikust pärit poisi vahel. Kuivõrd Viigisalu lõpetas eelmise hooaja klassi Mini vaieldamatult kiireima sõitjana, saab Tõnis-Johannes Toomingal, Hugo Rajametsal ja Aleksander Uusneemel tema vastu küll vähemasti esialgu raske olema, kuid ei maksa noorte südikust kuidagi alahinnata. Üllatusi näeme hooaja jooksul kindlasti, miks mitte aga juba Raplas.
Esimeses nö suurte kartide võistlusklassi avab OK Junior, kus kaheks suursoosikuks on Joosep Planken ja Ruben Volt. Väga kogenud paarile püüavad siin vastu astuda alles hiljuti klassi Mini valitsenud Mark Dubnitski, Oskar Männamets ja Damir Mingazov.

Klassis OK on tagasi rajale oodata mitmekordset Eesti meistrit ning viimaste aegade üht parimat Eesti kardisõitjat Siim Leedmaad. Rahvusvaheliselt karastanud, kuid eelmise hooaja vigastuse tõttu vahele jätnud Leedmaal ei saa siiski kerge olema, sest rajal on ootavad teda teiste seas ees Markus Kajak, Ken Oskar Algre ja Robin Särg.
Klassis DD2 on rõõm taaskord rajal tervitada Karl Leesmaad, kes püüab kindlasti vastu astuda Jon-Einari Bambusele ja Johann Vainile. Suursoosikuks on aga siiski aastaid teisteski klassides mehetegusid teinud Ragnar Veerus.

Kuigi klassi Masters ongi teinekord naljatlemisi vanameeste klassiks nimetatud, siis milliste vanameestega siin tegu on– need mehed ei väsi võistlemisest ja teinekord astuvad nad vastu koguni DD2-klassi sõitjatele.
Kuninglik KZ2 võistlusklass pakub aga juba Raplas tõelist kahurituld, sest rajal on kogu siinse kardispordi raskekahurvägi. Eelduslikult on soosik mitmekordne Eesti meister Sten Dorian Piirimägi. Vaatamata positiivsele lõpptulemusele pole tema viimased hooajad siiski midagi lihtsalt olnud ning ka tänavu tuleb tal vastu astuda aina kasvavale vastuseisule eesotsas Georg Kõssi, Jakob Mattias Oja, Antti Rammo ja Mario Vendlaga. Tõeliseks trumpässaks võib aga kujuneda aga hoopis sel korral terve hooaja kaasa sõitev Kaspar Kallasmaa.

Allikas: Eesti Kardiliit

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare