13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
UudisedVigala kiriku esiselt läkitati võidutuli laiali üle maakonna

Vigala kiriku esiselt läkitati võidutuli laiali üle maakonna

Igal aastal tähistatakse Võidupüha erinevas Raplamaa asulas. Tänavu toimus see Kivi-Vigalas asuva kiriku aias. Üritus oli pidulik ja pühalik, kuid võrreldes varasemate aastatega mastaabilt väiksem. Küll aga jõudis kiriku õuele võidutuli, mille oli Kadriorust teele läkitanud president Kersti Kaljulaid. Kiriku aiast läks see omakorda edasi üle terve Raplamaa.

Võidutule tõid presidendi juurest Kivi-Vigalasse naiskodukaitsja Kaja Heinsaar ja noorkotkas Romet Metssalu. Põlev tõrvik koos võidutulega jõudis kiriku õuele kell 13:30 kus selle võttis vastu Kaitseliidu Rapla maleva pealik major Valjo Tooming. Tema ulatas selle omakorda edasi Raplamaa omavalitsuste liidu (ROL) esimehele Heiki Hepnerile. Sealt edasi jõudis see kõigi nelja (Kehtna, Kohila, Märjamaa, Rapla) Raplamaa vallavanemani, kes viisid selle edasi oma kodukanti. Kõik soovijad said kohapeal oma tõrviku, küünla või laternaga samuti võidutule kaasa võtta. Hinnanguliselt oli kohapeal inimesi veidi alla saja.

Kogu tseremoonia Vigala kiriku õuel kestis ligikaudu tund aega peale mida ootas ees kringli söömine. Nagu öeldud, siis võrreldes varasemate aastatega oli Võidupüha tähistamine tagasihoidlikum. Põhjuseks on loomulikult koroonakriisist tulenevad piirangud. Just seetõttu ei toimunud tänavu ka suurt üle-riiklikku paraadi.

Vigala kiriku juures toimunud Võidupüha tähistamine jäi kindlasti meelde viieteistkümnele noorele kodutütrele kes andsid pühaliku tõotuse jääda ustavaks kodutütarde organisatsioonile. Samuti andsid ürituse käigus pühaliku tõotuse kaks noorkotkast ja viis naiskodukaitsjat. Just neid tseremooniad võibki pidada kogu ürituse kõige südamlikumaks osaks.

Nii ROL-i esimees Heiki Hepner, Märjamaa vallavolikogu esimees Urmas Kristal kui major Valjo Tooming soovisid oma sõnavõttudes kõigile raplamaalastele meeleolukat jaaniõhtut.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare