13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
SportFOTOD: Eesti kardispordi meistrivõistlused avati Rapla rajal

FOTOD: Eesti kardispordi meistrivõistlused avati Rapla rajal

Koroonakriisist tulenenud segadus lükkas Eesti kardispordi meistrivõistluste algust edasi ning esimese võistluseni jõuti alles juuni teises pooles. Hooaja esimene etapp toimus laupäeval, 20. juunil Rapla kardirajal.

Kohalikele Eesti sportlastele olid tulnud konkurentsi pakkuma sõitjad Soomest ja Lätist. Koroonakriis on mõjutanud kardispordi kalendrit terves Euroopas ning kuigi Rapla etapp ei olnud päris esimene sõit sel aastal Euroopas, oli see kindlasti üks esimesi. Võistlused algasid 20. juuni hommikul juba varakult. Kell üheksa tehti algust soojendussõitudega. Kõikide võistlusklasside peale kokku oli Rapla rajal võistlustules 73 sõitjat. Eesti kardiliidu juhatuse liige Heikki Hõbemägi ütles, et see on ühe etapi kohta igati korralik number. Kuigi Rapla etapp tuli koroonakriisi tõttu lükata aprillist juunisse, ei jätnud see jälge osalejate arvule.

Kiireima klassi KZ2 finaalsõidus haaras ohjad kohe pärast starti Antti Rammo (TARK Racing). Võistluse käigus ta konkurentidele võimalust ei andnudki ning võttis üle aastate oma esimese etapivõidu. Teise koha sai Sten Dorian Piirimägi (AIX Racing Team) ning kolmandaks tõusis Läti sõitja Martins Lapins (Kuningamäe Kart). Rapla etapp on olnud kardispordi Eesti meistrivõistluste kalendris igal aastal. Heikki Hõbemägi rääkis, et see on alati võistlejatele kenasti ette valmistatud, kuid samas on teada, et rada vajab hädasti renoveerimist.

 

“Raplas on tegemist korraliku kardirajaga ja võistlused saab peetud. Samas on selge, et rada vajab renoveerimist, sest viimati vahetati seal asfalt välja 2003. aastal,” ütles Hõbemägi. Veel tõi ta välja, et tänavu on Eesti meistrivõistlustel sõitmas mitmed Raplamaa juurtega kardisportlased. Nende seas näiteks vennad Kasepõllud ja noor lootustandev sõitja Lukas Teets. Eesti meistrivõistlustel loodavad korraldajad tänavu sõita viis etappi. Väga palju sõltub muidugi ka sellest, et viiruse teist lainet ei tuleks. Eesti meistrivõistlused jätkuvad 3.-4. juulil Põltsamaal Kuningamäe kardirajal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare