13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
TarbijaPelmeenivorm paprikaga

Pelmeenivorm paprikaga

Kui jaksu suuremat sööki teha ei ole ja lastelt küsida, mida nad süüa tahaksid ja mis kiirelt valmib, on vastus peaaegu iga kord pelmeenid. Nii et alati peab vähemalt üks pakk pelmeene käepärast olema. Ühel hetkel aga tüütab ära tavapärasel viisil pelmeenide tegemine, tahaks midagi teistsugust. Ja nagu selgub, annab pelmeenidest teha suurepäraselt vormirooga, muutes selle paprika ja muna lisamisega natuke tervislikumaks ja toitvamaks. Lisades veel juurde rohelise salati, saab täitsa tasakaalus toiteväärtusega põhiroa.
Retsept pärineb ajakirjast Oma Maitse (märts 2009) ja veebist on see leitav Nami-Nami toidublogist.
Vaja läheb: 300 g pelmeene, 1 suur (punane) paprika, praadimiseks õli, 4 muna, 2 dl piima või 10% rõõska koort, 0,5 tl paprikapulbrit, 0,5 tl soola, soovi korral tšillipulbrit.
Tee nii: Puhasta paprika seemnetest ja tükelda. Soovi korral pruunista kergelt pannil. Prae pelmeenid pannil krõbedaks – ühtlasema tulemuse saamiseks sulata neid enne pisut. Klopi munad rõõsa koore ja maitseainetega lahti. Sega hulka pelmeenid ja paprika ning vala ahjuvormi.
Küpseta 200-kraadises ahjus, soovitavalt pöördõhurežiimil, 10-15 minutit, kuni munamass on hüübinud. Serveeri soojalt lehtsalatiga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare