9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
SportSulgpallilapsed veetsid jaanieelse nädala laagris

Sulgpallilapsed veetsid jaanieelse nädala laagris

Rapla sulgpalliklubi Valge Hani korraldas oma õpilastele viie päeva pikkuse laagri Valtu spordimajas. Jaanipäevaeelsel nädalal tehti trenni Eesti tipptreenerite Editha Schmalzi ja Raul Musta näpunäidete järgi. Laagrit viis läbi sulgpalliklubi Valge Hani vedaja Ülle Laasner.
Viie päeva jooksul osales laagris 25 last. Tegemist oli laste jaoks viimase pingutusega enne suvepuhkust. Kokku mängib klubis Valge Hani ligikaudu kolmkümmend last, aga kõik neist laagris osaleda ei saanud. Ülle Laasner rääkis, et 25 õpilast ongi maksimum, mida laager mahutada suutis. Lapsed olid jaotatud nooremasse ja vanemasse gruppi. Kohati tehti trenni ja mängiti eraldi, kohati tehti seda koos. Samuti olid koos poisid ja tüdrukud. Mängimiseks oli Valtu spordimaja saali üles seatud neli väljakut.
Treener Raul Must on käinud Rapla sulgpalliklubis treeninguid andmas juba kaks hooaega. Ta rääkis, et Valtu spordimajas peetud laagris pandi põhirõhk mängutehnika lihvimisele. „Tehnikaõpe on esimestel aastatel põhiline,“ sõnas Must. Ta lisas, et kahe hooaja vältel on ta oma hoolealuste juures näinud selget edasiminekut. Samuti avaldas ta heameelt selle üle, et Raplas on sulgpall laiemalt heal järjel. Kolmekümne lapsega klubid on Eesti mõistes täiesti arvestatavad. Must ütles, et Tallinnas on vaid üks sulgpalliklubi, kus õpib rohkem kui kolmkümmend last.
Just väiksematest kohtadest Tallinna ja Tartu kõrval võivadki sirguda kõige andekamad sportlased. Must tõi näite ühest Euroopa parimast sulgpalliriigist Taanist. Seal on igas Rapla-suuruses linnas oma sulgpallihall, mis on aktiivses kasutuses. Kõik trenniajad on kinni pandud. Seega pole imestada, kui parimad sulgpallurid tulevadki väiksematest kohtadest. Rapla sulgpalliklubi Valge Hani on seni treeninud Sadolini spordihoones ja Alu spordihoones.
Lisaks treenimisele ja klubisisestele võistlustele oli Valtu laagris lastel aega ka muudeks tegevusteks. Nii käidi ujumas, mängiti discgolfi ning pandi oma teadmised proovile mälumängus. Näiteks kõlas üks küsimus nii: mis spordiala klubi Raplamaal kannab nime Ilves. Õige vastus on vibulaskmine.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare