6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArtikkelSepajõe talu võlus värske leiva ning maalilise vaatega

Sepajõe talu võlus värske leiva ning maalilise vaatega

Sepajõe talu osales avatud talude päeval esmakordselt. Külalisi oodati nii laupäeval kui ka pühapäeval ning neid tuli rohkem, kui oodata osati.

Perenaine Riina Tilk rääkis, et esimesel päeval käis neil külas 150 ja teisel päeval 240 inimest. Kuna avatud oldi alles esimest aastat, tuli nii suur huvi ootamatult.
Tegelikult on väga võimalik, et külastajaid oli rohkemgi, sest 150 ja 240 olid need arvud, mis registreerimislehele kirja pandi. See teeb kokku peaaegu 400 inimest. Riina Tilk ütles, et kindlasti oli ka neid, kellel jäi oma nimi kirja panemata. Seoses avatud talude päevaga sõitsid mööda Eestimaad ringi ka tasuta bussid, mis inimesi ühest paigast teise sõidutasid. Tähelepanuväärne on see, et ka Sepajõe talus käis pühapäeval üks selline buss ning ka see tõi omajagu külastajaid juurde.
Sepajõe talu asub Valgu külas Märjamaa vallas ning paikneb looduskaunis kohas, Velise jõe lõunapoolsel kaldal. Talu tegevusaladena on märgitud maaturism ja väiketööstus (moosid, siider, õlu, meierei). Üks põhjus, mis võis sedavõrd palju külalisi kohale meelitada, olid leivaküpsetamise õpitoad. Neid viidi läbi mõlemal päeval kaks korda.
Tilk rääkis, et kõige rohkem osalejaid oli õpitoas pühapäeva pärastlõunal. Hommikupoole nii palju huvilisi ei tulnud. Pärastlõunal tundis leiva küpsetamise vastu huvi viisteist inimest. Ega rohkem ei oleks tegelikult kööki mahtunudki. Samuti õnnistas ilmataat avatud talude päeva päikesepaistelise ilmaga, mis samuti tõi kindlasti inimesi juurde.
Seda ka laupäeva õhtul, kui Sepajõe talu õuel toimus kontsert, mis kandis nime “Suveõhtukontsert Conradiga”. Conrad on ameeriklasest artist, kes esitas laule oma peagi ilmuvalt debüütalbumilt “Country Gypsy”, mis räägib mehest, kes otsib oma kodu ja kohta rännuteel.
Kontserti iseloomustati nii: “Conradi akustiline rock viib sind teekonnale, et juhatada su sisemine mustlas-rändur taas koju. Sinna, kus süda ja hing on täis imestust ja avastamisrõõmu!” Riina Tilk rääkis, et kontserdil oleks võinud olla rohkemgi kuulajaid, kuid reklaamiga jäädi hiljaks.
Sepajõe talu õuel oli tegevust rohkemgi, kui ainult muusika kuulamine. Kodukohvikus sai proovida kohapeal küpsetatud rukkileiba, toortatraleiba, kooki ja suppi. Taluloomadega küll tutvust teha võimalik ei olnud, kuid see-eest olid väljas nii näitus kui ka käsitöömüük.
Riina Tilk rääkis, et ta tegutseb ettevõtjana alles käesoleva aasta algusest. Avatud talude päevast sooviti osa võtta, et endale reklaami teha ja koguda tuntust. Kahe päevaga käis Valgu küla maalilise loodusega tutvust tegemas külastajaid kogu Eestist. Tilk rääkis veel, et tagasiside pärast ürituse lõppu oli igati positiivne ning see julgustab mõtlema juba ka järgmise aasta peale. “Külaliste tänulikkus annab positiivse laengu ja muidugi tahame avatud talude päevast osa võtta ka edaspidi,” sõnas Tilk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare