6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
SportSelgusid Raplamaa meistrid tennise üksikmängus

Selgusid Raplamaa meistrid tennise üksikmängus

Pühapäeval, 26. juulil jõudsid lõpule Rapla maakonna meistrivõistlused tennise üksikmängus. Meeste konkurentsis saavutas neljandat aastat järjest esikoha Erki Tammenurm. Finaalis alistas ta tulemusega 6:4, 6:1 Rain Jakobsoni. Naiste turniiril saavutas oma esimese Raplamaa meistritiitli Anu Kerdi, võites finaalis tulemusega 8:0 Jaana Trakmanni.

Tänavuse turniiri formaat oli möödunud aastatest veidi erinev. Mängudega alustati juba esmaspäeval, 20. juulil ning need kestsid pühapäevani. Raplamaa meistrivõistluste korraldaja Rain Jakobson selgitas, et see võimaldas pidada pikemaid mänge ning andis mängijatele lahedamalt aega. Meeste turniirist võttis osa 13 ning naiste omast 7 mängijat. Alagrupiturniiri ei toimunud ning selle asemel mindi kohe play-off mängude juurde. Turniir oli üles seatud nii, et ka ühe kaotusega oli võimalik veel meistriks tulla.
Mängud peeti Raplas Jõe tänava väljakutel ning ka Ööbiku tänava väljakul. Meeste turniiri poolfinaalides läksid vastamisi Erki Tammenurm – Kaito Kuusing ja Rain Jakobson – Mihkel Nurm. Võitjatena väljusid nendest paaridest Tammenurm ning Jakobson, kes said teineteiselt mõõtu võtta finaalis. Raplamaa meistriks kroonitud Tammenurm rääkis pärast finaali, et Raplamaa meistrivõistluste keskmine tase on aastate jooksul tõusnud. “Varem võis esikoha peale mängida kaks-kolm mängijat, aga tänavu oli see number kindlasti viis-kuus,” rääkis ta.
Oma kõige raskema mänguna tõi ta välja poolfinaali Kaito Kuusingu vastu, kus ta jäi esmalt 0:3 kaotusseisu, kuid võitis seejärel 6:3 ja 6:2. Keeruliseks tegi selle mängu tema sõnul just see, et päev enne poolfinaali tuli tal Haapsalus mängida üks teise liiga kohtumine.
Tammenurm ütles, et finaalivõit tuli kergemalt, kui ta ootas. Ühe põhjusena tõi ta välja, et Rain Jakobsonil oli enne seda olnud pikk ja keeruline poolfinaal Mihkel Nurme vastu, mis kindlasti oma märgi jättis. “Finaalivõit tuli lihtsamalt kui arvasin. Ootasin raskemat mängu, sest Rain on minu trennikaaslane ja tean teda hästi,” rääkis Tammenurm.
Nädalapikkuse formaadi kohta ütles Tammenurm, et sellel on oma plussid ja miinused. Ühest küljest vähendab see võimalusi üllatusteks, kuid samas on vähem melu. “Mäletan, et 2019. aastal läksid mängud pikale ja laupäeva õhtul toimus finaal tulede valgel. Siis oli väljakuäärset melu rohkem,” rääkis ta.
Välja mängiti ka kolmas koht ning selle võitis Mihkel Nurm.

Meeste turniiril jätkus Erki Tammenurme valitsusaeg, aga naiste poolel tõusis esikohale uus valitseja. Oma esimese Raplamaa meistritiitli kindlustas Anu Kerdi. Ta rääkis, et selle tiitli võitmise oli ta seadnud endale eesmärgiks juba mitu aastat tagasi ning seda võis pidada lausa unistuseks. Kuigi finaalis alistas ta Jaana Trakmanni veenvalt tulemusega 8:0, ütles Kerdi, et tulemus ei peegelda mängu käiku. “Arvan, et mulle tõi edu see, et ma tundsin ennast enesekindlalt ja ei kartnud eksida,” rääkis Kerdi. Olles seadnud maakonna meistritiitli oma eesmärgiks, tegi ta selle nimel ka kõvasti trenni. Igal nädalal osaleb ta kahel-kolmel treeningul.
Kerdi ja Trakmanni järel teenis kolmanda koha varasemate aastate võitja Mai Kalda

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare