13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
UudisedMaanteeameti teade- 18. augustil aeguvad eriolukorra tõttu pikendatud tervisetõendid ja teooriaeksamid

Maanteeameti teade- 18. augustil aeguvad eriolukorra tõttu pikendatud tervisetõendid ja teooriaeksamid

Eriolukorra ajal (16.03-31.05) lõppes ligi 12 000 mootorsõidukijuhi tervisetõendi ning 840 teooriaeksami kehtivus. Tähtaegu pikendati kuni 18. augustini.

Kui tervisetõendi kehtivus lõppeb, siis peatub ka juhtumisõigus ning sõidukit juhtida ei tohi. Tervisetõendi kehtivuse uuendamiseks tuleb eelnevalt täita enda kohta tervisedeklaratsioon patsiendiportaalis www.digilugu.ee ning seejärel pöörduda tervisekontrolli tegija (näiteks perearsti) poole. E-tervisetõendi väljastamisel jõuab see automaatselt liiklusregistrisse ning uue tervisetõendi esitamiseks ei pea Maanteeameti teenindusbürood külastama ja juhtimisõigus ei peatu.

18. augustil lõppeb 14 576 tervisetõendi kehtivus. Enda tõendi kehtivust saab kontrollida oma perearstilt või Maanteeameti e-teeninduses. E-teeninduses tervisetõendi kehtivuse kontrollimiseks tuleb sisse logida.

Kui aeguma hakkab teooriaeksami kehtivus, siis tuleb enne 17. augustit registreerida end sõidueksamile. Kui juhikandidaat ei ole seda teinud, tuleb tal hiljem teha uus teoorieksam. Teooriaeksam kehtib ka siis, kui registreeritud sõidueksam toimub pärast 18. augustit.

Oluline on teada, et kui soovitakse sõidueksami aega muuta peale 18. augustit, siis uuesti sõidueksamile registreerimise hetkel kontrollitakse taustal teooriaeksami kehtivust. Kui teooriaeksamist on sel hetkel möödas rohkem kui 12 kuud, tuleb end uuesti teooriaeksamile registreerida.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare