6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
UudisedIga vald tunnustab haridustöötajaid oma äranägemise järgi

Iga vald tunnustab haridustöötajaid oma äranägemise järgi

Iga vald tunnustab haridustöötajaid oma äranägemise järgi

  1. oktoober on õpetajate päev. Haridustöötajate tunnustamiseks korraldas haridus- ja teadusministeerium laupäeval tänugala „Eestimaa õpib ja tänab”, kus tunnustust jagati 12 kategoorias. Aasta tugispetsialisti kategoorias oli üks kolmest nominendist Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskooli eripedagoog-nõustaja Liina Kikas. Aasta hariduse sõbra nominent oli Allan Kirspuu Polstertehnik OÜ-st.
    Esmakordselt tunnustati tänavu rahapreemiaga 3000 eurot ka neid nominente, kes ei osutunud laureaatideks.
    Riikliku tähelepanu saanud Liina Kikas tegeleb haridusliku erivajadusega ning käitumisprobleemidega õpilastega. Lisaks õpilaste õpetamisele, nõustamisele ja toetamisele juhib ta koolis ka kõnealust õppesuunda. Ta on kooli tugirühma juht, mille eesmärk on lahendada ja võimalusel ennetada õpilaste koolist väljalangemist põhjustavaid probleeme.
    Allan Kirspuu on Hagudi põhikooli patrioot ja patroon. „Tema firmas Polstertehnik OÜ on ekskursioonil käinud ja tema juhendamisel kätt harjutada saanud nii õpilased kui ka õpetajad. Aktiivse asjatundjana on ta andnud õpilastele ettevõtlustunde, juhendanud vabatahtlikult puutööringi ning innustanud lapsi looma õpilasfirmasid,” kirjeldatakse teda.

Iga vald tänab omamoodi

Möödunud aasta oktoobris otsustas Raplamaa Omavalitsuste Liidu (ROL) täiskogu tänavusest aastast enam mitte korraldada parimate õpetajate maakondlikku ühist tänuüritust, sest nõupidamisel omavalitsuste haridusjuhtidega selgus, et nomineeritud õpetajaid kutsutakse kuuele erinevale üritusele ja maakondlikku üritust ei ole seega enam vaja.
Maakondlikul tasandil valitakse kõikide esitatud nominentide seast välja maakondlikud esindajad riiklikule konkursile. Üleriigilisele „Eestimaa õpib ja tänab“ tunnustamisele läkitatud haridustöötajad kutsutakse 2021. aasta veebruaris Raplamaa Omavalitsuste Liidu ja Eesti Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupi pidulikule tänugalale „Raplamaa tänab“ ja neid tänatakse eraldi kogu osalejaskonna ees.
Koolid ja vallad tunnustavad oma haridustöötajaid vastavalt oma äranägemisele. Rapla vald annab välja aasta õpetaja tiitlit ning selle pälvis tänavu Rapla Vesiroosi kooli informaatika õpetaja ja haridustehnoloog Ly Torn.
Kehtna valla traditsiooni kohaselt valib iga haridusasutus ise, kui tihti ja keda ta tunnustab. Kõiki haridusasutuste poolt välja valitud isikuid tunnustab vald ka ametlikult. Tänavu pälvisid aasta õpetaja aunimetuse Mai Pärt Kehtna lasteaiast Siller, Moonika Eiland Järvakandi lasteaiast Pesamuna, Hele-Mall Kio Valtu põhikoolist, Kadri Tammar Kehtna põhikoolist, Krista Mustonen ja Mari Vest Eidapere koolist, Raimo Tappo Kehtna kunstide koolist, Sirje Zahkna Järvakandi koolist ja Sven Kornak Kehtna kutsehariduskeskusest. Kehtna valla aasta haridusasutuse juhi tiitliga pärjati Valtu lasteaia Pesapuu direktor Urve Läll.
Kohila vald on oma tunnustamise sidunud riikliku konkursiga ja eraldi aasta õpetajat ei vali. Tunnustatakse neid haridustöötajaid, kelle maakondlik komisjon välja toob.
Märjamaa vald tunnustab oma haridustöötajaid riiklikust konkursist eraldi. Tunnustusüritus oli plaanis oktoobri alguses, kuid COVID-19 tõttu otsustati see paar nädalat edasi lükata ja toimub oktoobri lõpus. Kuni tunnustamise korraldamiseni hoiab vald tunnustatavate nimed enda teada, et säiliks üllatusmoment.


Maakondlikud nominendid üleriiklikule „Eestimaa õpib ja tänab“ tunnustusele

Aasta lasteaiaõpetaja: Mai Pärt, Kehtna lasteaed Siller
Aasta klassiõpetaja: Elin Kiin, Hagudi põhikool
Aasta klassijuhataja: Tarmo Härma, Hagudi põhikool
Aasta põhikooli aineõpetaja: Lea Edminster, Kohila mõisakool
Aasta gümnaasiumiõpetaja: Õnne Rõõmus, Kohila gümnaasium
Aasta kutseõppeasutuse õpetaja: Joonas Kiri, Vana-Vigala TTK
Aasta huvialaõpetaja: Anne Paluoja, Rapla Kesklinna kool, Raikküla kool
Aasta tugispetsialist: Liina Kikas, Vana-Vigala TTK
Aasta õppeasutuse juht: Anu Nigesen, Kohila mõisakool
Aasta haridustegu: Maapiirkonna koolide õpilastele looduslabori rajamine, Kohila gümnaasium
Aasta hariduse sõber: Allan Kirspuu, Polstertehnik OÜ

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare