6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
UudisedFOTOD: EKRE volikogu valis Järvakandis uue esimehe ja tegi poliitilise avalduse

FOTOD: EKRE volikogu valis Järvakandis uue esimehe ja tegi poliitilise avalduse

Täna kogunes Järvakandis Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) volikogu. Päevakorras oli nii volikogu uue esimehe ja aseesimehe valimine kui ka poliitilise avalduse tegemine.

Volikogu esimeheks valiti Evelin Poolamets ning aseesimeheks Paul Puustusmaa. Uue esimehe esimene ülesanne oli ette kanda volikogu poliitiline avaldus. Selles hoiatas EKRE, et hinnatõusu leevendamisest keelduvad ja ebainimlikku tervisepoliitikat jõustavad võimuerakonnad viivad Eesti riigi sügavasse kriisi.
„Praeguse valitsuse ükskõikne suhtumine Eestit ees ootavasse ränka hinnatõusu on meie hinnangul kuritegelik ja vastutustundetu. Valitsuse liikmetel tuleb mõista, et elektri hinna kallinemisest tingitud üleüldine hindade tõus ohustab rahva igapäevast toimetulekut, riigi majanduse jätkusuutlikkust ja ühiskondlikku stabiilsust. Elektri hinda saaks kontrollida võrgutasude alandamise, CO2 kauplemissüsteemist ajutiselt lahkumise, riikliku hinna kehtestamise ja käibemaksu soodustuse kaudu. Tegutsemise asemel räägivad kaks võimuerakonda aga sellest, kuidas rohepöörde huvides peavadki hinnad tõusma,” väljendas volikogu oma seisukohta.
EKRE volikogu jaoks on see vastuvõetamatu. „Valitsusel ja Riigikogul lasub vastutus tagada meie inimeste elementaarne toimetulek ja heaolu. Tegevusetus ei ole vabandatav ega andestatav. Samamoodi ei ole vabandatav ega andestatav valitsuse põhiseadust riivav ja ühiskondlikke pingeid tekitav koroonapoliitika. Meile valmistab tõsist muret riiklike sunnimehhanismide kehtestamine ning vaktsineerimata inimesi naeruvääristav kommunikatsioon. Me ei lepi olukorraga, kus valitsus on asunud ühiskonnale agressiivselt peale suruma meetmeid, mille otstarbekus koroonakriisi lahendusena on küsitav. Nii nagu mujal maailmas, peab ka Eestis jätkuvalt kehtima vaktsiinivabaduse põhimõte,” öeldakse avalduses.
„Rahvuskonservatiividena peame oluliseks ühiskonna ühtsust. Seetõttu leiame, et Eesti riiki ei tohi juhtida valitsused, kes ässitavad inimesi üksteise vastu ning tekitavad probleemide lahendamise asemel neid juurde,” öeldakse avalduses.
EKRE volikogusse kuuluvad erakonna auesimees, esimees ja aseesimehed, erakonna parlamendiliikmed, kongressil valitud volikogu liikmed, ühenduste esimehed ning maakonna- ja linnaühenduste esimehed.

Ei ole valitud galeriisse või galerii kustutatud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare