spot_img
-0.6 C
Rapla
Neljapäev, 2 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
UudisedReedest läheb kord karmiks: Terviseamet enam ei hoiata

Reedest läheb kord karmiks: Terviseamet enam ei hoiata

Alates reedest, 29. oktoobrist hakkab kehtima uus korraldus, kus ka nendes kohtades, kus küsitakse Covid tõendit ehk siis vaktsineerimis- või läbipõdemistõendit, tuleb kanda maski. Siia alla kuuluvad näiteks igasugu meelelahutusüritused, teater, kino jms. Nii teatas täna terviseameti hädaolukorra staabi juhi asetäitja Kalle Kitsing. Terviseamet enam ei hoiata, vajadusel alustatakse kohe inimeste ja ettevõtete suhtes menetlus.

Alles selle nädala esmaspäevast algas meil kord, millega tõhustati maski kandmise kohustust. Kõikides avalikes kohtades, kuhu on igalühel ligipääs, kus ei kontrollita koroonatõendit, on maski kandmine kohustuslik. Kõikides nendes kohtades, kus küsitakse vaktsineerimistõendit või läbipõdemistõendit, on maski kandmine nii-öelda rangelt soovituslik. Reedest see muutub, siis on mask kohustuslik kõigile, kes viibivad avalikus siseruumis.
“Selle nädala teisest poolest koostöös politsei- ja piirivalveametiga tõhustab terviseamet üle Eesti ühistegevusi,” ütles Kitsing. Fookusesse võetakse ettevõtted, kes kehtivatest piirangutest kinni ei pea.
Ka üksikisikuid hakatakse karistama. “Kodaniku jaoks tähendab see seda, et kui ta läheb avalikku kohta, on see kaubanduskeskus, toitlustusasutus – peaks tal olema kaasas mask ja mitte lihtsalt suu või nina katmise jaoks mingisugune kiirelt võetud ese, vaid see peaks olema meditsiiniline mask või siis poest ostetud kolmekordse kaitsega mask. Ja see peaks olema alati taskus. Samuti peaks olema taskus vaktsineerimistõend või siis läbipõdemise tõend,” rääkis Kitsing. Kui inimesel ei ole kaasas tõendit, mis vabastaks teda maski kandmise kohustusest, alustatakse inimese suhtes väärteomenetlust.
Kitsing juhendas, et inimesel peaks alati olema taskus isikut tõendav dokument. Ettevõtjal on õigus küsida dokumenti vaktsineerimistõendi kõrvale ja kui dokumenti ei ole, siis soovitud kohta minna ei saa. Rangemaks muutub ka kaubanduses maski kandmise kohustuse täitmise jälgimine. Kitsingu sõnul karistatakse nii inimest kui ettevõtjat, kui maskita inimest poest välja ei juhatata.

“Kõik need meetmed ei ole selleks, et inimesi karistada. Neid on tegelikult äärmuslikud meetmed, mida on pigem proovitud mitte rakendada, aga inimesed ei anna valikut,” sõnas Kitsing.

1 kommentaar

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kersti Tomson
28/10/2021 08:28

Inimesed jagunevad täiskasvanuteks ja lasteks. Kui sa lapsele konkreetselt käsku ei anna, leiab ta alati võimaluse sinuga manipuleerida. Kui oled aga täiskasvanuks saanud, lisandub sinu teadmistesse mõiste ‘kohustus’. Meie ühiskonnas on palju suureks kasvanud inimesi jäänud arengus laste tasemele ja pole saanud täiskasvanuteks. Nad ei mõista, mis on Eesti Vabariigis elades EV seadustest tulenevad EV kodaniku kohustused.

Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused