-3.4 C
Rapla
Reede, 22 nov. 2024
TarbijaKartuli-lillkapsakarri ehk Aloo Gobi

Kartuli-lillkapsakarri ehk Aloo Gobi

Kui ilmad aina külmemaks lähevad, on soov süüa midagi vürtsist, mis seestpoolt soojendaks. Otsides parasjagu kodus olemas olevate toiduainete järgi sobivat retsepti, jõudsin Mariliis Iloveri toidublogisse, kus oli kartuli-lillkapsakarri retsept. Indias on selle roa nimi Aloo Gobi, kus aloo tähendabki kartulit ja gobi lillkapsast. Lisaks neile kahele käib sellesse rooga ohtralt vürtse, millest kõiki ei pruugi poelettidelt leida. Just retsepti esimese poole vürtse on keeruline leida, kuid see ei tähenda, et toit tegemata peaks jääma. Ka ilma osa vürtsideta on see karri piisavalt vürtsikas ja toekas, vähemalt minu jaoks.

Ilover on oma blogis selle roa kohta kirjutanud, et harilikult süüakse seda koos saiaga (naan, chapati, roti), kuid meil sobib asenduseks hästi ka mõni lavaši-tüüpi sai.

Antud kogusest saab söönuks 4-6 inimest.

Vaja läheb: 350 g pestud koorimata kartuleid, 1 väike lillkapsas (u 500 g), 4 sl õli või gheed, 1 tl terveid vürtsköömneid, 1 tl mustköömne seemneid (nigella) või 1 tl musti või rohelisi sinepiseemneid, 1 sibul, 4 küüslauguküünt, 1 sl riivitud ingverit, 1 purk (400 g) purustatud tomateid, 2 tl jahvatatud koriandrit, 1 tl tšillipulbrit, 1 tl jahvatatud kurkumit, 1 tl soola, 1-1,5 dl vett, 1 sl garam masala maitseainesegu, värsket koriandrit.

Tee nii: Tükelda kartulid kuubikuteks ja lõika lillkapsas õisikuteks. Lillkapsa vart tarvis ei ole, söö see niisama ära või kasuta salatis. Kuumuta pannil (kasuta suurt panni, millele saad hiljem kaane peale panna) õli või ghee. Puista sisse terved terad: vürtsköömned ja mustköömne või sinepiseemned. Prae segades 10-15 sekundit. Lisa kartulid, prae koos maitseainetega läbi. Alanda kuumust, kata pann kaanega ja küpseta kartuleid, vahepeal kõrbemise vältimiseks segades, umbes 5 minutit, kuni neist kuumus läbi on käinud. Tõsta kartulid pannilt eraldi kaussi ootele.

Nüüd pane pannile lillkapsaõisikud ja kuumuta neidki viie minuti jagu. Tõsta eraldi kaussi. Haki sibul ja küüslauk. Kui tarvis, lisa pannile rasvainet ja prae sibulat-küüslauku madalal kuumusel, kuni nad on pehmenenud ja läbipaistvad, umbes 5 minutit. Lisa riivitud ingver, jahvatatud koriander, tšillipulber, kurkum ja sool. Prae segades 1 minut, kuni vürtside aroomid vallanduvad.

Vala pannile purk purustatud tomateid, lisa ka kartulid. Kata pann kaanega ja lase kartulil 10 minutit küpseda. Vahepeal sega. Seejärel lisa lillkapsaõisikud, 1-1,5 dl vett ja hauta veel 5 minutit. Nii kartul kui ka lillkapsas peaksid jääma kergelt krõmpsud, kindlasti mitte täiesti pudrused. Tõsta pann tulelt, lisa garam masala maitseaine ja sega läbi. Lase kaane all maitsetel ühtlustuda. Enne söömist puista toidule värsket koriandrit.


Kartul, kgLillkapsas, kgSibul, kgKüüslauk, kgIngver, kg
Maxima0.191.680.342.953.99
Mini-Rimi0.251.790.496.994.99
Meie Toidukaubad0.451.750.753.655.55
Konsum0.192.290.353.296.99
Selver0.292.990.455.996.99

Hinnad on seisuga 20.10.2020

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare