Natuke veel ja siis on juba köögid verivorsti, hapukapsa ja piparkookide lõhnu täis. Seniks aga üks lihtne lillkapsasupi retsept, mis pärineb Toidutare veebilehelt. Kui muidu kasutatakse toitudes lillkapsaõisikuid, siis selles roas saab ära kasutada ka kapsa jämedamad varred. Juurde võib lisada ka sellerit ja porrut ning lillkapsa maheda maitsega sobib kokku ka sinihallitusjuust. Puljongina tasuks eelistada köögivilja- või kanapuljongit.
Vaja läheb: 400 g lillkapsast, 2 küüslauguküünt, 1 sibul, 1 spl võid, 1 kl piima, 700 ml puljongit, 100 g suitsujuustu, maitse järgi soola ja musta pipart.
Tee nii: Haki küüslauk ja sibul ning kuumuta poti põhjas võis. Haki lillkapsas väiksemaks ja lisa koos puljongiga potti. Keeda, kuni lillkapsas on peaaegu pehme, ja lisa seejärel piim ning juust. Jätka keetmist, kuni lillkapsas on pehme. Püreesta poti sisu ühtlaselt kreemjaks supiks.
Lillkapsas, kg | Küüslauk, kg | Sibul, kg | Piim, Alma, 1 l | Suitsujuust, Tere, 200 g | |
Maxima | 1.99 | 3.28 | 0.34 | – | 1.29*/1.95 |
Mini-Rimi | 1.99 | 7.99 | 0.35 | 0.59 | 1.99 |
Meie Toidukaubad | 2.19 | 3.85 | 0.49 | 0.47 | – |
Konsum | 2.19 | 3.39 | 0.35 | – | 1.99 |
Selver | 1.99 | 5.99 | 0.39 | – | 1.99 |
Hinnad on seisuga 15.12.2012
*soodushind/tavahind