Selle nädala lehe persoon on vegankokk Janar Soo. Tema lahkel loal jagame täna siin üht tema retsepti. Oma toidublogis on Janar selle retsepti kohta kirjutanud, et sellest on saanud tema kodus tõeline hitt, mida külalised isegi ette tellivad. Need mõnusad lillkapsaõisikud sobivad nii snäkilauale kui ka salatisse või wrapi vahele.
Janar kasutab oma retseptis kikerhernejahu, sest tema kogemus näitab, et nii jääb koorik kõige krõbedam. Tegelikult saab võrdselt hea tulemuse ka näiteks kaerajahu või täisteranisujahuga. Sama kehtib ka maitseainete ja kastmete kohta. Kasutada võib seda, mis endale kõige rohkem meeldib.
Vaja läheb: 1 lillkapsapea, 1 purk kookospiima, 3-4 sl kikerhernejahu (sobib ka kaerajahu, täisteranisujahu vms), 150 g riivsaia, 2 tl paprikapulbrit, 1 sl sibulagraanuleid, 1 sl küüslaugugraanuleid, 1-2 sl tšillikastet, 3 sl BBQ-kastet, 1-2 sl sojakastet, 1/2 tl soola.
Tee nii: Eelsoojenda ahi 225 kraadini, eemalda lillkapsalt juur ja lehed ning lõika mõnusa suurusega õisikuteks. Vispelda ühtlaseks massiks kookospiim, kikerhernejahu, paprikapulber ja sool. Sega teises kausis riivsai, küüslaugu- ja sibulagraanulid. Kasta lillkapsaõisikud ükshaaval kookospiimasegusse, kata riivsaiapuruga ning tõsta ahjupannile ja 15 minutiks ahju. Sega omavahel BBQ-kaste ning tšilli- ja sojakaste. Kui 15 minutit saab täis ja krõbe koorik on tekkinud, võta lillkapsas ahjust välja, kata kastmega ning pane veel 12 minutiks ahju. Kui aeg on täis, jäta ahi mõneks minutiks irvakile. Viimaks tõsta lillkapsas ahjust välja ja asu oma maitsemeeli hellitama.
Retsept: https://janarsoo.blogspot.com/
Lillkapsas, 1 kg | Kookospiim, Santa Maria, 400 ml | Täistera kaerajahu, Veski Mati | Riivsai, Tartu Mill, 400 g | |
Maxima | 1.69* | 2.05* | 1.09 | 1.15 |
Konsum | 2.19 | 2.80 | 1.10 | 1.25 |
Selver | 1.99 | 2.89 | 1.19 | 1.19 |
Rimi | 1.99 | – | – | 1.15 |
Meie Toidukaubad | – | – | – | 1.19 |
*Soodushind