11.7 C
Rapla
Pühapäev, 8 sept. 2024
UudisedOhtlikest ehitistest teavitamine pikenes

Ohtlikest ehitistest teavitamine pikenes

Sel suvel kutsus Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet (TTJA) üles märkama ja teavitama ohtlikest ehitistest, mis asuvad kas kodukohas või jäävad suvisel Eestimaal ringi liikudes silma. Praeguseks on ametile laekunud 177 teadet ja edukat kampaaniat otsustati pikendada kuni 26. septembrini.

Seni on Raplamaa teavitajad olnud Harjumaa ja Järvamaa kõrval olnud ühed agaraimad. Enim on edastatud teateid sellistest hoonetest, kus keegi sees ei ela ja mis pole kasutuses (omaniku poolt korrashoid tagamata).

Ehitised peavad olema ohutud igal ajahetkel, seda ka olukorras, kus neid ei kasutata. Amet ootab teavitusi näiteks ohtlikest hoonetest, millel sisse vajunud katus, lagunenud fassaad, avatud sissepääs; samuti hooldamata mänguväljakutest ning katmata kaevudest või aukudest, kuhu on oht sisse kukkuda. Milliste ehitiste kohta täpsemalt teavitusi saata, saab lugeda TTJA kodulehelt https://ttja.ee/ariklient/ohutus/marka-ohtlikku-ehitist.

Samal lingil asuva veebivormi kaudu saavad ka kõik ohtlikest ehitistest teada anda, teine variant vihjeid saata on meiliaadressile [email protected]. Teavituse juurde tuleks lisada info ehitise asukohast, ohu kirjeldus ning foto(d) ehitisest.

Tulenevalt ehitusseadustiku (EhS) §-st 130 lg-st 3, on ehitiste kasutusjärgse ohutuse järelevalve TTJA pädevuses.Kuigi suvisele kampaaniale tõmmatakse joon alla, on igasugused vihjed ohtlike ehitiste kohta oodatud ka edaspidi. Vastava info saab edastada igal ajal TTJA üldmeilile[email protected].

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare