11.7 C
Rapla
Pühapäev, 8 sept. 2024
ArtikkelKilde Rapla riigimaja ajaloost

Kilde Rapla riigimaja ajaloost

Kõike, mida see maja oma 47-aastase elu jooksul näinud on, ei jõua siinkohal ära rääkida. Sellepärast peatume vaid mõnel värvikamal seigal.
Ettevalmistusi Rapla haldushoone rajamiseks alustati läinud sajandi kuuekümnendate keskel. Kõigepealt likvideeriti alevi südames jõude seisnud platsilt haljasala ja korraldati selle käigus peaaegu märkamatult platsi servale sängitatud sõjas langenud punaarmeelaste säilmete ümbermatmine jõeäärsesse parki. See tehtud, kaevati vundamendiauk ja jäeti mõneks aastaks seisma. Ka hoone püstitamisega oli probleeme, aga valmis ta lõpuks sai. 1974. aasta sügisel oli avamispidu. Suurema osa majast sai endale rajooni täitevkomitee oma osakondadega. Kõige kõrgem korrus läks parteikomiteele ja rahvasuus hakati hoonet parteimajaks nimetama.
Tegelikult oli juba enne hoone valmimist selge, et ehituskvaliteet (ehitas Rapla MEK) on pehmelt öeldes kehvapoolne: ruumid olid külmad, laed lasid vihma sisse ja kõik, mis asus 0-korrusel (suur saal, tsiviilkaitsevarjend jne), hakkas niiskusest hallitama.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare