11.7 C
Rapla
Pühapäev, 8 sept. 2024
ArtikkelÕpilaste abi Ukrainast Eestisse saabunud lastele ja peredele

Õpilaste abi Ukrainast Eestisse saabunud lastele ja peredele

Tõnis Blank, Rapla Kesklinna kooli direktor

Rapla Kesklinna kooli õpilaste abipakkide annetamine ukrainlaste toetuseks sai alguse juba 8. märtsil 5.c klassi initsiatiivist (klassijuhataja Jaan Urvet ja lapsevanem Aljona Kallaste). Õpilased komplekteerisid pakid just endast lähtuvalt – mida läheb minuealisel lapsel päeva jooksul vaja.

Tagasiside Tallinna põgenike vastuvõtukeskusest oli väga positiivne. Eestisse saabunud lapsed said ootamatult just neile mõeldud kingitused. Lapsed olid nii meeldivalt üllatunud ja nende emadel olid pisarad silmas, et neid nii soojalt siin vastu võetakse.

Tänusõnad vabatahtlike keskuselt:
„Need pisikesed asjad teevad maailma paremaks paigaks. Suur tänu kõigile selle panuse eest! Tegite nii mõnegi lapse hinge soojaks!

Teadke, et teid on märgatud ning teie teost on võrsunud sama idee nii mõneski koolis. Olete väga tublid ja suureks eeskujuks ka teistele!“

Soovist pagulasi aidata tegi kooli õpilasesindus nüüd üleskutse kogu koolile, et koguda hügieeni- ja esmatarbevahendeid, joonistustarbeid ja maiustusi ukrainlaste heaks.

Sõjapõgenikke registreeritakse nüüd ka Pärnus ning seejärel suunatakse nad Eesti peale laiali. Ka Rapla valda on oodata sõjapõgenike lisa. Rapla vald kohandab endise tervisekeskuse ruume perede majutamiseks. Seetõttu otsustas ka õpilasesindus toetada hoopiski kohalikku kogukonda. Õpilaste kogutud esemed viidi kõik endise tervisekeskuse majja. Esmavajalikku kogunes terve autotäis.

Oli rõõm olla tunnistajaks, kui ilusaks ja soojaks on saanud ühed ruumid nii lühikese ajaga. Tore, et kohalik kogukond hoiab kokku ja mõtleb abivajajatele. On uhke olla koos kooliperega nii vajaliku ja ülla projekti osalised.

Suur tänu kõigile, kes panustasid, et siia saabunud ja saabuvatel ukrainlastel oleks natukene kergem ja helgem.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare