Suvel on palju külaskäike ning nendega seoses alati küsimus, mida lauale panna. Maasikahooajal on loogiline panna midagi, mis oleks maasikatest tehtud. Klassikalised magustoidud on alati head, kuid vahel tahaks midagi täiesti teistsugust. Alljärgnev retsept on leitud Coopi kliendilehest. Kook valmib kiiresti, on silmale ilus vaadata ja maitseb väga hästi.
Vaja läheb: 500 g pärmi-lehttainast, 200 ml vahukoort, 125 g toasooja toorjuustu, 25 g beseed; Kate: 250 g maasikaid, 25 g valget šokolaadi, 50 g karamellikondenspiima, 10-20 ml piima, näpuotsaga soola (2 g), melissilehti (kaunistamiseks, 15-20 lehte).
Tee nii: Rulli pärmi-lehttainas mitte väga õhukeseks ristkülikuks (21×29 cm) ning küpseta ahjus alumisel siinil pöördõhuga režiimil 185 kraadi juures ca 15 minutit. Lase koogipõhjal täielikult jahtuda.
Vahusta koor tugevaks vahuks. Sega toorjuust kausis lahti, lisa vahukoorele ning mikserda veel kord kiirelt läbi. Sega juurde purustatud besee. Sulata valge šokolaad.
Tõsta vahukooresegu koogipõhjale. Laota peale maasikaviilud ning nirista üle sulatatud valge šokolaadiga. Pane karamellikondenspiim koos piimaga kaussi ning kuumuta pliidil pehmeks. Lisa maitseks soola. Nirista koogile. Kaunista melissilehtedega.