5 efektiivset sportimisvõimalust kodus

0
800

Füüsiline aktiivsus mängib suurt rolli nii inimeste füüsilises kui ka vaimses tervises ning heaolus. Sportimiseks ei pea aga jõusaali minema, seda saab mugavalt kodus teha.

Osa tervislikust eluviisist on piisav füüsiline aktiivsus ning tänapäeval on populaarseks saanud jõusaali kultuur. Jõusaalis käimine ei pruugi aga kõigile sobida. Põhjuseid selleks võib olla mitmeid – võib-olla sul puudub selleks piisav aeg, sa ei saa seda endale finantsiliselt lubada või sa ei tunne ennast selles keskkonnas mugavalt. Sellisel juhul tasub kaaluda kodus sportimise võimalusi. Oleme kokku pannud 5 efektiivset viisi kodus treenimiseks!

Jooga

Jooga on üks parimaid viise, kuidas enda kodu mugavuses enda füüsilisele aktiivsusele rohkem keskenduda ja seda mitmel põhjusel. See antiikne tehnika on sobilik igaühele olenemata soost, vanusest, aktiivsusest või füüsilisest vormist. Soovi korral saad sa appi võtta joogamati, kummilindi ning joogaplokid – need ei ole siiski vajalikud ning nende puudumine ei ole põhjuseks joogaga mitte alustamiseks. Kõik, mida sa vajad, on natuke ruumi põrandal, kus harjutada.

Harjutused keharaskusega

Jõutreeningud on parim viis lihasmassi ehitamiseks. Aga kas sa teadsid, et selleks ei ole ilmtingimata vaja lähimasse jõusaali suunduda? Seda saab teha ka oma kodus, kasutades iseenda kehamassi. Alustades kätekõverdustest ja lõpetades lõuatõmmetega – on lõpmatu arv harjutusi, mida kodus harrastada.

Kui oled alles jõutreeninguga alustamas, on hea mõte enne raskuste appi võtmist enda kehamassiga harjutada. See arendab ka keha mobiilsust ning funktsionaalsust.

Kardiotreening

Kardiotreeningud on ideaalsed keha vastupanu suurendamiseks ja südame tervise hoidmiseks. Selle sportimisviisi alla käivad nii aeroobilised harjutused, ujumine, jalgrattasõit kui ka hüppenööriga hüppamine. Juhul, kui sul seisab kodus jooksulint või sõudeergomeeter, on hea mõte neid regulaarselt enda kardiotreeningus kasutada.

Kardio põletab suurel hulgal kaloreid – see teeb treeningu populaarseks inimeste seas, kes soovivad kaalu langetada.

HIIT treening

HIIT treening ehk kõrge intensiivsusega intervalltreening on treeningvorm, mis koosneb lühikestest ning intensiivsetest pingutusintervallidest ja nendele järgnevatest taastusperioodidest.

Kui sa oled fitnessi alal alles alustamas, on soovituslik algust teha kardiotreeningutega. Kui keha on juba vastupidavuse üles ehitanud, saab edasi liikuda HIIT treeningutele.

Jooksmine

Jooksmine on hea võimalus ühendada trenn ning värskes õhus viibimine. See on sobilik tegevus nii kogenud fitness-huvilistele kui ka inimestele, kes ei ole pikalt füüsiliselt aktiivsed olnud.

Jooksutreeninguga saab algust teha ükskõik kus ning ükskõik, mis ajal. Jookse kodu lähedal mööda kõnniteed või mine loodusesse – sa ei vaja muud, kui mugavat paari jalatseid. Kui väljas on ilm külm, sobib tubastes tingimustes ka jooksulint.

Treeningvahendid kodus kasutamiseks

Levinud arvamus on, et kodus treenimiseks peab olema põhjalik varustus. See aga ei vasta tõele. Ainuke vajalik asi kodus trenniga alustamiseks on tahe seda teha. Küll aga on soovi korral võimalik enda rutiini treeningvahendeid kaasata.

    • Joogamatt. Kui su treeningkava sisaldab suures hulgas harjutusi, mille tegemiseks sa pead lamama, on hea mõte endale hankida joogamatt. See ei ole küll otseselt vajalik ning harjutusi saab teha efektiivselt ka põrandal, kuid pehme matt teeb selle mugavamaks. Ning nagu nimi vihjab, on joogamatt ideaalseks abimeheks ka joogahuvilistele.
    • Hantlid. Kui sa oled siiani teinud trenni oma keharaskusega, kuid soovid nüüd sammu edasi liikuda, tasub kaaluda hantlite soetamist.
    • Kummilint. See on üks populaarsemaid ning kompaktsemaid treeningvahendeid. Kummilindi kasutamiseks on mitmeid viise – tihti kasutatakse seda just venitusharjutuste juures.
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare