Suveõhtud ja eriti nädalavahetused lähevad meeletu kiirusega ja iga hetk on arvel, et jõuaks suvest veel viimast võtta. Sellisel ajal peaks söögid olema niisugused, mis valmivad kiirelt ja ideaalis veel sellised, mida jagub järgmiseks päevaks ka. Eelmisel korral sai jagatud väikese kiiksuga kotlettide retsepti, seekord on uue kuue saanud frikadellisupp, mis peaks rõõmustama just peediarmastajaid. Nii mõnelegi sööjale maitseb selline variant isegi rohkem kui klassikaline frikadellisupp.
Valmib see supp umbes poole tunniga ja veel paremini maitseb see teisel päeval. Retsept on leitud Nami-Nami toiduportaalist, see on mugandatud Laine Remmelga kunagisest retseptist, mis ilmus huvitaval kombel Nõukogude Naises just mu sünniaja paiku, ehk 1987. aasta veebruaris.
Vaja läheb: 1 sibul, 2 porgandit, 3-4 (keedetud) peeti, 2 sl õli, väike sorts äädikat, 1,5 l vett või köögiviljapuljongit, 5 tera musta pipart, 1 loorberileht, 350 g pakk minifrikadelle, soola, suhkrut, hapukoort, maitserohelist
Tee nii: Riivi aedvili jämeda riiviga. Hauta õlis pehmeks*, lisades värvi hoidmiseks veidi äädikat. Lisa kuum vesi või puljong ja maitseained ning kuumuta keemiseni. Lisa frikadellid ja keeda 5 minutit. Maitsesta ja serveeri, kaunista hapukoore ja hakitud maitserohelisega.
* Kui kasutad keedetud peeti, lisa see hiljem.
Gluteenivaba versiooni jaoks valmista sobivad frikadellid ise ning kasuta äädika asemel sidrunimahla.