11.7 C
Rapla
Pühapäev, 8 sept. 2024
SportAvis Utilitas Rapla kaotas kolmanda mängu järjest

Avis Utilitas Rapla kaotas kolmanda mängu järjest

Avis Utilitas Rapla andis teisipäeva, 24. jaanuari õhtul Sadolin spordihoones Pärnu Sadamale küll võimsa lahingu, kuid pidi siiski vastaste paremust tunnistama. Külalised Pärnust võitsid selle kohtumise 76:73. Mängu lõpp kujunes tasavägiseks ning vabavisetega oleks võit võinud minna mõlemale poolele, kuid seekord olid täpsemad pärnakad.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Rait-Riivo Laane, Markus Ruubel, Obrad Tomic, Kendall Stephens, Tormi Niits
Pärnu Sadam: Isaiah Hart, Sverre Aav, Mihkel Kirves, Robert Valge, Matthew McCarthy

Esimese viie ja poole minuti jooksul tabas Pärnu poolelt Robert Valge tervelt kolm kaugviset peale mida võttis Rapla peatreener Arnel Dedic minutilise mõtlemispausi. Sel hetkel oli Pärnu eduseis 15:7. Külalismeeskond suutis edu hoida ning võitis esimese veerandaja skooriga 23:11. Esimese kümne minutiga võttis Pärnu tervelt kaheksa ründelauda.

Teisel veerandajal hakkas Rapla vahet kiiresti tagasi tegema ja jõudis kolme ja poole minutiga kahe punkti kaugusele 24:26. Esialgu siiski rohkemaks jaksu ei olnud. Robert Valge viies tabav kolmepunktivise kaks minutit enne teise veerandaja lõppu tegi skooriks juba 39:27 Pärnu kasuks. Esimese poolaja võitis Pärnu Sadam 45:29.

Peale poolajapausi püüdis Rapla taas vahet vähendama hakata, kuid kergesti see ei tulnud. Veerandaja keskpaigaks oli Pärnu jätkuvalt mugavas eduseisus 52:39. Külalised mängisid enesekindlalt ja keeruline oli näha kuidas Rapla sellesse mängu tagasi tuleks. Pärnu eduseis kolme veerandaja järel oli 59:45.

Avis Utilitas Rapla alustas neljandat veerandaega elavalt. Kolme mänguminuti järel oli vahe kõigest kuus punkti ning seis oli 59:53 Pärnu kasuks. Suur tagasilöök oli see, et Marek Ruut teenis seejärel viienda isikliku vea ja pidi väljakult lahkuma. Esimese nelja minutiga neljandast veerandajast ei visanud Pärnu ainsatki punkti. Kui Kaarel Välbi tabav kaugvise tegi seisuks 59:58, võttis Pärnu peatreener Gert Kullamäe minutilise mõttepausi.

Viigini jõuti seisul 64:64. Seejärel tabas Derrick Woods veel ühe vabaviske ja viis Rapla 65:64 juhtima. Trumbid mängu võitmiseks olid sel hetkel Rapla käes. Kohtumise lõpp kujunes tõeliseks põnevuslahinguks. Taas läks Pärnu ette seisul 71:70. Küll aga sealt edasi enam Rapla tagasi ei tulnud. Pärnu Sadam võitis mängu 76:73.

Mängujärgses intervjuus DelfiTV-le ütles Pärnu mängujuht Robert Valge, et alguses sai nende meeskond hästi minema. “Vastased polnud valmis, et me niimoodi minema saame. Tavaliselt on meil alguses raskused. Õnneks pöörasime lõpu enda kasuks, kuigi vahepeal oli päris suur värin sees. Terve mäng oli meil Rapla pikkadega probleeme korvi all. Meie pikad tegid isiklikud vead kiiresti ära ja sealt need probleemid tulid,” rääkis Valge.

Avis Utilitas Rapla jaoks oli see Paf Eesti-Läti korvpalliliigas kolmandaks järjestikuseks kaotuseks. Kaotus oli seda valusam, et Pärnu Sadam asub liigatabelis kohe Rapla kõrval ning heitlus käib play-off koha peale.

Kui otsida sellest mängust positiivseid jooni, siis heas hoos oli Rait-Riivo Laane, kes jagas tervelt 15 resultatiivset söötu. Samuti viskas ta 5 punkti ning tegi 5 vaheltlõiget. Rapla resultatiivseimad olid Obrad Tomic 21 ja Derrick Woods 18 punktiga. Võitjate resultatiivseim oli ülekaalukalt Robert Valge visates 26 punkti. Mihkel Kirves toetas oma meeskonda 14 punktiga.

Avis Utilitas Rapla peab järgmise mängu laupäeval, 28. jaanuaril, kui Sadolin spordihoones võetakse vastu Viimsi/Sportland. Pall pannakse mängu kell 17:00.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare