11.7 C
Rapla
Pühapäev, 8 sept. 2024
UudisedReedel hakkavad õpetajad hoiatuseks streikima

Reedel hakkavad õpetajad hoiatuseks streikima

Reede hommikul streigivad õpetajad koolides ja lasteaedades, praegu veel hoiatuseks. Õpetajad ei täida oma tööülesandeid koolides kella 9-10 ja streiki toetavates lasteaedades kella 8-9. Eesti Haridustöötajate Liit on öelnud, et otsuseni viis valitsuse palgaläbirääkimistega venitamine ja võimetus pakkuda omalt poolt välja plaan kokkuleppe täitmiseks.

Erinevates haridusasutustes näeb homne koolipäev erinev välja. Haridustöötajate liit soovitab koolipäeva alustada pärast streigi lõppu.
Paljud koolid ootavadki õpilasi kooli alles kolmandaks tunniks, näiteks Kohila gümnaasium, Rapla Vesiroosi kool ja Rapla Kesklinna kool. Rapla Kesklinna koolis saavad õpilased esimese tunni materjalid aineõpetajalt Stuudiumi kaudu iseseisvaks õppeks või eelmisel päeval ülesande füüsiliselt koju kaasa. Suurem osa õpetajaid ja õpilasi peaksid saabuma kooli pärast streiki. Kesklinna kooli direktor Tõnis Blank ütles, et streigis osalejaid alles registreeritakse, kuid omajagu õpetajaid on end kirja pannud. On ka neid, kes streigis ei osale. Üks nende seas on näiteks eriklassi õpetaja, kes viib hommikust alates tunde läbi, et õpilaste päevarütmi mitte rikkuda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare