11.7 C
Rapla
Pühapäev, 8 sept. 2024
KrimiPolitsei- ja päästeteated

Politsei- ja päästeteated

Politseiteated

Politsei- ja piirivalveamet

Kohila vald
Politsei sai teate, et 5. juunil saadeti Kohila alevis Omniva nimel naisele SMS, milles talle teatati korduvatest ebaõnnestunud katsetest kaupa kätte toimetada. Kauba tagastamise vältimiseks paluti tal kinnitada oma andmed SMS-iga saadetud lingi kaudu. Lingi kaudu sisenedes avanes Omniva kodulehega sarnane veebileht, mis suunas maksma neljaeurost lunamakset. Naine pidi sisestama enda Smart-ID PIN 1 koodi ja selle tagajärjel võeti tema pangakontolt ligi 560 eurot.
13. juunil kell 20.03 juhtus liiklusõnnetus Pukamäe külas Ristiku 13 maja juures, kus 7-aastane poiss sõitis tõukerattaga külje pealt otsa sõiduautole Mercedes-Benz C 250, mida juhtis 56-aastane naine. Poiss toimetati haiglasse.

Märjamaa vald
Politsei sai teate, et ajavahemikul 3.–6. juuni varastati Arukülas kinnistult harvesteri metallroomik. Kahju on 7000 eurot.
Politseile teatati, et 26. ja 27. mai vahel varastati Orgita külas tanklasse unustatud käekell. Kahju on üle 1300 euro.

Päästeteated

Lääne päästekeskus

Bussis põles
11. juunil kella 19.31 ajal süttis Märjamaa vallas Vaimõisa külas bussi elektrisüsteemi rikke tõttu relee, juhtmestik ja sisu polster. Bussijuht kustutas enamuse põlengust käsikustuti ja veepudeli abi. Päästjad otsisid üles viimased tulekolded ja kastsid need veega üle. Ühtlasi eemaldati edasise tuleohutuse tagamiseks akult juhtmed. Tegemist oli Läti bussiga, juht kutsus abi kohale oma ettevõtte remondiüksuse kaudu. Reisijaid bussis ei olnud.

Järelevalveta lõke
13. juunil kell 18.19 käisid päästjad Kohila vallas Aandu külas kustutamas järelevalveta põlevat lõket. Päästjad juhivad tähelepanu, et lõkke süütaja ülesanne on lõket valvata, lahkudes tuleb lõke hoolikalt kustutada.

Katlakütmisest sai  alguse tulekahju
14. juunil kell 23.05 helistas möödasõitja häirekeskusele, kuna oli märganud Kehtna alevikus Katla tänaval asuva puidutööstuse kuivati katuseräästa vahelt tulevat suitsu. Põles umbes 10 x 10 m suurune hoone juurdeehitus, suurde hoonesse tuli õnneks levida ei olnud jõudnud. Tuld oli võtnud ka elektrikilp, mida kohe ei saanud kustutada, kuna hoones oli veel elekter sees. Õnneks hoidis tulekahju levikut piirides kivisein. Elektrikud võtsid hoonest voolu välja ning päästjad jätkasid kustutamisega. Sündmusele reageerinud Rapla ja Järvakandi kutselised ning Kehtna vabatahtlikud said suurema tule maha suruda kell 23.23. Lõplikult saadi tulekahju kustutatud kell 1.00. Päästjate esialgsel hinnangul oli katlas tehtud tuld, kust omakorda oli süttinud katla ees asunud suurem kogus küttematerjali.

Saun hävis tules
16. juunil kell 13.56 süttis Kehtna vallas Eidapere alevikus põlema väike saun. Läheduses asusid ait ja kõrvalhoone, elumaja asus õnneks ohutus kauguses. Päästjate saabumise ajaks oli umbes 4×8 meetri suurune saunamaja lausleekides ning see hävis tules kahjuks täielikult. Tules hävis ka kõrval asunud kasvuhoone. Päästjad kaitsesid kõrval asuvat vara ning ka metsa, et tuli sinna edasi ei leviks. Tulekahju kustutati kell 14.37.

Palgivirnast tuli suitsu
16. juunil kell 14.06 märgati Märjamaa vallas Orgita külas olevast saematerjali hunnikust tulevat suitsu. Päästjad jõudsid kohale ning leidsid ümarmaterjali hulgast ühe suitseva kolmemeetrise haavapuu palgi. Puu vintsiti virnast välja ning kustutati. Võimalik, et palgi põlema süttimises on süüdi inimesed, kes ligiduses ujumas käivad ning suitsu tehes hooletud olid.

Liiklusõnnetus Kohilas
17. juunil kell 13.04 sõitsid päästjad Kohila alevis Paju tänaval juhtunud liiklusõnnetusele. Kohapeal likvideerisid päästjad kahel sõidukil süttimisohu ning eemaldasid teelt avarii tagajärjel sinna pudenenud autojupid. Mõlemad avariis osalenud autojuhid anti kiirabiarstide hoole alla.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare