8.8 C
Rapla
Pühapäev, 29 sept. 2024
UudisedE-eksamid tulid, et jääda

E-eksamid tulid, et jääda

Eksamid on põhikoolides ja gümnaasiumites nüüd seljataga. Mitmed Eesti koolid, sealhulgas Raplamaa omad katsetasid tänavu e-eksameid, millel on koolijuhtide sõnul nii häid kui ka murettekitavaid külgi.

Alates 2026. aasta kevadest on põhikoolide eksamid eesti keeles, eesti keeles teise keelena ja inglise keeles elektroonilised. See tähendab, et õpilased sooritavad eksamid arvutis, mitte paberil. Valmisolek muuta riigieksamid gümnaasiumites elektroonseks soovitakse saavutada 2027. aastaks. Sel kevadel katsetatigi e-eksameid nii eesti kui ka inglise keeles. Kusjuures ka keeleeksami suuline osa toimub just arvutiga vesteldes. Raplamaa koolijuhid räägivad esimesest kogemusest e-eksamitega.

Rapla gümnaasiumi direktor Eve Mikson tõdes, et tulevikus võivad e-eksamid tõepoolest muutuda tavapäraseks, kuid nende juurdumine sõltub paljudest teguritest, sealhulgas tehnoloogia arengust ja hariduspoliitikast. Rapla gümnaasium e-katseeksameid veel elektrooniliselt läbi ei viinud, kuid kevadel põhikoolides läbi viidud elektroonilised katseeksamid näitasid direktori sõnul, et eksamikeskkonna muutus võimaldab tuua töösse mitu positiivset uuendust.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare