6.7 C
Rapla
Reede, 18 okt. 2024
KrimiPühad möödusid Raplamaal rahulikult

Pühad möödusid Raplamaal rahulikult

Janno Ruus, Kesk-Eesti politseijaoskonna juht

Politsei tegeles 21.-24. juunil Raplamaal kokku 109 juhtumi ja väljakutsega. Neist enam kui kolmandiku moodustasid liiklusrikkumistega seotud juhtumid ja liiklusõnnetuste teated. Sageduselt järgmised olid avaliku korra, konfliktide ja joobes inimestega seotud väljakutsed ning lähisuhtevägivalla juhtumid. Konfliktide tekkimisel oli ühiseks nimetajaks endiselt alkohol.

Politsei pööras pühade perioodil enim tähelepanu avalikule korrale ja liiklusele. Raplamaal läbiviidud kainuskontrollide käigus kontrolliti ligi 500 juhti ning tuvastati kokku neli juhti, kes olid alkoholi tarvitanud. Seejuures ühe juhi osas alustati joobe suurusest tulenevalt kriminaalmenetlust.

Nelja päeva jooksul registreeris politsei Raplamaal kokku viis kuriteosündmust. Neist kolm olid viimase kuu jooksul süstemaatiliselt toime pandud n-ö pisivargused kauplusest. Üks kriminaalmenetlus alustati eelnevalt nimetatud joobes juhtimise osas ja 24. juunil alustati kriminaalmenetlust mehe poolt enda elukaaslase vastu toime pandud kehalises väärkohtlemises.

Politseid teavitati nelja päeva jooksul kokku kümnest liiklusõnnetusest, kuid õnneks lõppesid enamik neist vaid varalise kahjuga. Õnnetuste hulgas oli nii kokkupõrkeid metsloomaga kui ka parkimisel manööverdamisel juhtunud õnnetusi. Inimesed said viga ühes liiklusõnnetuses, mis toimus pühapäeval, 23. juunil kella 2.50 ajal Tallinn-Pärnu-Ikla maantee 87. kilomeetril. Õnnetuses põrkasid kokku kaks sõiduautot. Esialgsetel andmetel kaldus 66aastase naise juhitud sõiduauto Kia vastassuunavööndisse ja tabas 33aastase mehe juhitud sõiduauto Lexus vasakut esiosa. Kiirabi toimetas tervisekontrolliks haiglasse Lexuse kaassõitjad, 28aastase naise, 13aastase tüdruku ja 7aastase tüdruku. Juhid olid kained ja omasid vastava kategooria juhtimisõigust.

Avalike jaanipidude vaates torkas silma parkimisega seotud murekoht. Kuigi parkimine oli märkidega reguleeritud, oli neid, kes sellest kinni ei pidanud ja valesti parkimisega raskendasid juurdepääsu nii teistele külastajatele kui ka operatiivsõidukitele.

Kokkuvõttes möödusid pühad Kesk-Eesti politseijaoskonna piirkonnas üldiselt rahulikult. Traagiliste tagajärgedega juhtumeid Raplamaal pühade perioodil ei olnud. Enamik inimesi käitusid mõistvalt ja vastutustundlikult. Suur tänu neile! Aitäh kõigile inimestele, kes teavitasid politseid võimalikest ohtlikest olukordadest ja andsid teada ka abivajajatest!

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare