19.4 C
Rapla
Esmaspäev, 16 sept. 2024
UudisedMärjamaa vald kasutab oma kinnistuid Hobulaiul

Märjamaa vald kasutab oma kinnistuid Hobulaiul

Märjamaa on Rapla maakonna ainus vald, millel on merepiir. Nimelt kuulub vallale kaks kinnistut Hobulaiul, Riksu ja Sauna.

Ehkki mõni aasta tagasi oli volikogus arutuse all isegi kinnistute müük, on vallal endiselt alles ja kasutuses oma puhkebaas keset Väinamerd. Märjamaa vald kasutab pisikest saart enda tarbeks ja väljasõitudeks igal suvel. Seal on peetud isegi konverentse ja volikogu istungeid.
„Suveperioodil toimuvad sõidud vastavalt broneeringutele igal nädalal,” ütles Märjamaa vallavanem Triin Matsalu ning lisas, et Märjamaa noortekeskus korraldab saarel iga aasta ka noortelaagreid.
Hobulaiu vabaajakeskuse Facebooki lehel on kirjas, et 17. mail said aidamajale ja keldrile ette uued uksed ja seega on vabaajakeskus uueks hooajaks valmis. Saare põhilisemad vaatamisväärsused on põhja- ja lõuna-tuulepaak, kuid kindlasti väärib tähelepanu ka saartele tüüpiline loodusmaastik kadakate ja lehtmetsadega.
Hobulaid, millel pikkust vaid 2,5 km, asub Vormsi ja Rohuküla vahelise praamitee keskel. Saar sobib neile, kes soovivad eemale argipäeva melust. Vald hooldab territooriumi ja hoiab hooned korras ning vastavalt hinnakirjale võib igaüks neid broneerida ja kasutada.

3 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Teadmiseks
15. juuli 2024 23:12

Hobulaid on juba Märjamaa EPT ajast hea baas nii suvitamiseks kui ametialaseks kasutamiseks
olnud, seda ei tasu käest anda!!!

!!!
16. juuli 2024 23:11

Ülaltoodud foto pealkiri ei peaks olema mitte “Hobulaid”‘ vaid hoopiski “STOP CHEMTRAILS”

Alex
17. juuli 2024 09:24

Info Märjamaa valla merepiiri kohta on ekslik, sest kumbki kinnistu ei oma merepiiri.