21.6 C
Rapla
Laupäev, 7 sept. 2024
UudisedMaris Leemets pääses konkursil “Kogukonna hing 2024” kümne nominendi hulka

Maris Leemets pääses konkursil “Kogukonna hing 2024” kümne nominendi hulka

Teenuse, Luiste ja Urevere külavanem Maris Leemets pääses Maalehe ja Coopi korraldatud konkursil “Kogukonna hing 2024” kümne nominendi hulka.

Juba see on omaette saavutus, sest nominendid valiti välja 162 laekunud ankeedi seast. Nüüd on võimalik tuua võit kodukülasse, kui Leemets kogub 5. augustini kestva konkursi käigus enim hääli.
Märjamaa valla lääneosas asuv Teenuse küla on viimastel aastatel paistnud silma mitmest küljest. Nii näiteks pälvis Teenuse 2022. aastal siseministeeriumilt tunnustuse, kui küla nimetati parimaks naabrivalvepiirkonnaks. 2023. aastal ilmus mahukas koguteos pealkirjaga “Jõeäärsed jutud. Teenuse, Luiste, Tolli ja Urevere talude ja perede lood läbi aegade”. Ainuüksi teose maht tekitab aukartust – see koosneb 1300 leheküljest. Raamatu koostamine ja väljaandmine nimetati Raplamaa aasta teoks 2023. Märkida tasub sedagi, et Teenusel tegutseb aktiivselt naiste ühendus.
Kõike seda ja paljut muudki arvesse võttes esitasid Teenuse külaelanikud Maris Leemetsa tema enda teadmata kandidaadina kogukonna hinge konkursile. Rapla maakonnast on kandidaatide hulgas ainult Teenuse ning Maris Leemets. Võitja auks korraldavad Maaleht ja Coop võitja külas 29. augustil võidusimmani.
“Teenuse, Urevere ja Luiste külale oleks Kogukonnahinge tunnustus muidugi niisama ka tore ja suvelõpusimman, mida autasuks pakutakse, samuti, aga usun, et sellise üle-eestilise tunnustuse saamine on oluline ka Märjamaa vallale ja kogu Raplamaale,” rääkis Maris Leemets. Võidušansse on hinnata muidugi keeruline. Küll aga saavad sellele kaasa aidata kõik soovijad, sest võitja selgub hääletuse tulemusena Maalehe veebilehel.
“Siiani on meie enda kogukonna toetus olnud küll üle ootuste tugev ja mitte ainult – oma toetushäältest on teada andnud ka meie piirkonna sõbrad väljastpoolt meie valda ja maakondagi,” rääkis Leemets. Konkursil saab oma hääle anda 5. augustini. Võitja selgub 8. augustil. Kandidaatidega saab tutvuda ning oma lemmikule hääle anda siin: maaleht.ee/kh2024

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare