11.7 C
Rapla
Pühapäev, 8 sept. 2024
GaleriiGALERII: Avatud talude päev pakkus mitmekesiseid külastusvõimalusi

GALERII: Avatud talude päev pakkus mitmekesiseid külastusvõimalusi

Möödunud nädalavahetusel avasid paljud Eestimaa talud oma uksed külastajatele. Mõne aastaga on populaarseks saanud seegi, et oma uksed teevad lahti ka erinevad ettevõtted, mis muidu avalikkusele suletud, ning nimekirjast leiab isegi mitmeid mõisaid.

20.-21. juulil avasid Raplamaal oma talu või ettevõtte uksed kakskümmend neli majapidamist, kõik nad erinesid üksteisest rohkemal või vähemal määral.
Selle ettevõtmise puhul on meil suurepärane võimalus avastada ja kogeda Eesti maaelu rikkalikkust ning mitmekesisust. Avatud talude päev on sündmus, mis ühendab linnainimesi ja maaelanikke, pakkudes ainulaadset võimalust näha oma silmaga, kuidas toimib tänapäevane põllumajandus või tootmine erinevates sektorites, ning kohtuda pühendunud inimestega, kes panustavad meie toidulaua ja elu rikastamisse.
Erinevate talude ja tootmissüsteemide külastamine annab võimaluse õppida tundma nende igapäevast tööd, maitsta kohapeal kasvatatud või valminud tooteid, osaleda põnevates töötubades ning muudes tegevustes. Lisaks aitab seesugune sündmus tõsta teadlikkust kohalikust toidust, loomakasvatusest, ajaloost ja jätkusuutliku põllumajanduse olulisusest.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare