11.7 C
Rapla
Pühapäev, 8 sept. 2024
SportKadi Võimlejad osalesid Norras võimlemisvõistlusel

Kadi Võimlejad osalesid Norras võimlemisvõistlusel

13.-19. juulini toimus Norras Bodøs Gymnastics for All (GFA) 4. rahvusvaheline võimlemisvõistlus European Gym for Life Challenge (EGFL) ja EUROGYM. Eestist oli osalemas kolm rühma.

Kadi Saks

EGFLi konkursi osalejate arv oli 1400 võimlejat (60 gruppi); EUROGYMi osalejate arv 2745 võimlejat. Eestist olid osalemas Viljandi SK/Jasmiin, Pärnu Rüht/Briiz ja meie Raplast, Kadi Võimlejad/Aladinid. EGFLi konkursil saavad kõik osalenud tunnustuse. Enamik kavasid on akrobaatilise suunitlusega, osalevad noored vanuses 12-18 a.
Pika reisi võtsime ette Bodøsse, mis nii nagu Tartu, kannab kultuuripealinn 2024 nime. Bodø, suuruselt Põhja-Norra teine linn, asub põhjapolaarjoonel ja on Norlandia maakonna keskus. Norlandia on kõrgete mägede ja sügavate fjordide vahel, kus saab kogeda polaarpäeva ja südaöö päikest. Igale osalejale kingiti silmaklapid, et „kesköö päike“ laseks magada, lisaks veel joogipudel ja tore riidest kotike.
12. juulil saime tutvuda võistluspaigaga ja teha platsiproovi, et 13. juulil minna võistlustulle. Esindasime Eestit EST 1 nime all kavaga „The Power of The Sun“. Kava autorid on Kadi Saks ja Miika Pihlak. Rahva võimas kaasaelamine, millist polnud tüdrukud mitte kunagi varem kogenud, tekitas võimsaid emotsioone. Tohutu publikurohkus ja emotsionaalne kaasaelamine võis olla põhjuseks, et tekkisid pisikesed ebatäpsused, aga platsilt ära tulles olid tüdrukute näod naerul. See kõik oli nii võimas! Publik saalis oli väga aus, kui ei meeldinud, siis see paistis välja, ja kui meeldis, siis seda ei varjatud. Vaatamata väikestele ebatäpsustele hinnati esitust hinnalise ja väga olulise hõbemedaliga.
14. juulil algas võimlemisfestival EUROGYM uhke rongkäiguga, kus iga riik kandis oma lippu ja hõisati uhkelt ja valjuhäälselt oma riigi nime. Järgmisel kolmel päeval olid Stormen Concert Hallis esinemised ja erinevad töötoad.
15. juuli õhtul pärast esimest esinemist ja õhtusööki võtsime ette matka mägedes. Vallutasime Keiservardeni mäetipu, kuhu paigutasime Kadi Võimlejate/Aladinide liikmete nimedega Eesti lipukese. Võimsad vaated, päike, uhked mäed, mägijärved ja boonuseks võimalus teha imekauneid pilte. Tagasi koolimajja, mis oli meie kodu kõik need üheksa päeva, jõudnud, oli emotsioone kuhjaga ja uni tuli magus.
Järgmisel hommikul ootas meid ees kaks töötuba. Kõigepealt 1,5 h TeamGym ja siis sama kaua meie jaoks täiesti uus ja põnev „German wheel“, mida varem näinud ainult tsirkuses. Hea füüsiline vorm ja vastupidavus tulid ainult kasuks ja töötoa läbiviijalegi üllatuseks sai ta õpetada üsna tehnilisi elemente.
17. juuli hommikul ootasid meid ees veel kaks töötuba. Teel bussile tuli meile ootamatult suur üllatus ja rõõmusõnum, et meid on valitud üheks kolme seast, kes pääsesid Galale esinema. Meie Kadi Võimlejad/Aladinid, väiksest Eestist, Raplast suurte riikide seas. See oli uskumatult võimas tunne. Olime kõrvuti Portugali, Belgia, Taani, Inglismaa, Saksamaa, Kreeka, kahe Norra, Tšehhi ja Aserbaidžaani võistkondadega, kes olid juba eelnevalt saadetud videote põhjal Galale pääsenud. Kohapeal toimunud võistluste ja esinemiste põhjal valis Euroopa Võimlemisliidu tehniline komisjon lisaks Iirimaa ja Prantsusmaa võistkondadele välja ka Rapla tüdrukud.
Esinemistega tõestasime, et suudame teha oma soorituse puhtalt ja meeldejäävalt. See on väga suur ja tähtis tunnustus, mis langeb osaks väga vähestele, arvestades selle ürituse mastaapsust. Võistlustel ja esinemistel osales kokku 18 riiki, 60 võistkonda 100 erineva võistluskavaga, aga Galale pääses ainult 14 kava 13 riigist. Nende emotsioonidega suundusime bussile, et esiteks tutvuda Cheerleadinguga, kus katsetasime erinevaid tõste kombinatsioone ja sellele järgnes töötuba Trampoliini võlude ja trikkidega. Tüdrukud nautisid uusi kogemusi ja oskusi.
Õhtul ootas tüdrukuid ees neoondisko, kus lõbutseti, leiti uusi sõpru, vahetati teiste riikide noortega Eesti meeneid, saades vastu erinevate riikide omasid.
Väga meeldejääv eelviimane õhtu oli Bodø rannas, kus toimus „kesköö päikese“ pidu ja sai kogeda päikese vajumist horisondile, et sealt siis varsti jälle taevasse tõusta. Tüdrukud tantsisid ja lustisid koos teiste rahvuste noortega.
Ja oligi kätte jõudnud viimane päev, kui toimus kaks galakontserti ja lõpupidu. Kontserdisaal mahutas mõlemal etendusel peaaegu 2000 vaatajat. See on siiani meie kõige suurema publiku ees toimunud esinemine. Tunne, kuidas publik meile kaasa elas, oli võimas ja külmavärinaid tekitav.
Need päevad kauges Bodøs olid täis võimlemist, suhtlemist, päikest ja tuult, matkamist, kohtumisi-tutvumisi, rahvuslike meenete vahetamisi, uusi sõpru ja meeletus koguses elamusi.
Jääme ootama järgmisi EGFLi ja EUROGYMi noorte võimlemisüritust 2026. aastal Itaalias Pistoias.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare