9.9 C
Rapla
Neljapäev, 19 sept. 2024
UudisedMärjamaa vald uuendab sõidukiparki

Märjamaa vald uuendab sõidukiparki

Märjamaa vald planeerib soetada M1 kategooria sõiduki vallavalitsusele ja Märjamaa gümnaasiumile, et tagada korraldatava sotsiaalteenuse osutamine.

Märjamaa volikogu juunikuu istungil oli teemaks sõiduautode soetamine nii vallale kui ka koolile.
Vallavalitsus vajab sotsiaalteenuste osutamise tõhustamiseks M1 kategooria sõiduautot, see täidaks ühtlasi tühimiku, mis tekkis pärast nelja elektrilise sõiduki ja ühe tavakütusel töötava sõiduki võõrandamist. Samuti on Märjamaa gümnaasium pöördunud vallavalitsuse poole ettepanekuga soetada koolile uus mikrobuss, kuna olemasoleva ressurss on lõpukorral. Kasutusel olev buss on aastast 2006 ja tema läbisõit on ligi 300 000 km. Vallavalitsusele soovitakse soetada viie istekohaga mahtuniversaal-tüüpi väikeauto ja gümnaasiumile üheksa kohaga väikebuss.
Mahtuniversaali eeldatav maksumus on avalike andmete põhjal umbes 20 000 € koos käibemaksuga. Mikrobussi eeldatav hind on umbes 40 000 € koos käibemaksuga. Ettepanek on eraldada sõidukite ostuks kuni 80 000 €. Kulu kaetakse vallavara müügist laekuvate vahendite ja eelarve 2023. a vaba jäägi arvelt. Samas on volikogus arutatud ka seda, et raha kokku hoidmise mõttes võiks kaaluda ka vähekasutatud sõidukite soetamist.
„See ei ole midagi uut, need on asenduseks seni sotsiaalteenuseid osutanud sõidukitele, mis olid amortiseerunud ja jäid kasutusest välja. Sama teema on ka Märjamaa gümnaasiumi väikebussiga, senine sõiduk on amortiseerunud ja tuleb asendada uuega,” ütles Märjamaa vallavanem Triin Matsalu. Ühtlasi lisas ta selgituseks, et Märjamaa gümnaasiumi väikebuss on vajalik majandusvedudeks ja vajadusel väiksema grupi transportimiseks olümpiaadidele, võistlustele või muudele kooliga seotud sündmustele.

M1 kategooria sõiduauto on sõiduk, millel lisaks juhiistmele ei ole rohkem kui kaheksa istekohta.
Sõidukid loodetakse kätte saada aasta lõpus.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Winnworder
3. aug. 2024 15:33

Hea, et ikka elekteriautud ostavad!

Teadmiseks
28. aug. 2024 14:55

Kaeramootoriga oleks etemad!