19.4 C
Rapla
Esmaspäev, 16 sept. 2024
Politsei- ja päästeteatedPolitsei ja päästeteated 24.-30.07

Politsei ja päästeteated 24.-30.07

Kehtna vald

Politseile anti teada, et ööl vastu 14. juulit varastati Järvakandi alevikus Staadioni tänaval maja juurest lukustamata jalgratas Passat. Kahju on 250 eurot.

Omastamine

Politseile anti teada, et umbes aasta jooksul on 44-aastane naine omastanud Raplamaal elava eaka naise pangakontolt raha, võttes seda pangaautomaadist sularahana välja. Kahju on 8000 eurot.

Politsei- ja piirivalveamet

 

 

Öökullipoeg viidi varjupaika

23. juulil kell 8.51 kutsuti päästjad Märjamaa valda Orgita külla. Mööduja oli märganud tee ääres noort lindu, kes seisis ühe koha peal ega liigutanud. Päästjad leidsid eest öökullipoja, kes veel lennata ei osanud. Lind võeti kaasa komandosse, kus ta anti üle keskkonnaspetsialistile varjupaika viimiseks.

Teele kukkunud puud

23. juulil kell 9.31 käisid päästjad eemaldamas teele kukkunud suurt puuoksa Rapla vallas Väljataguse külas ja Kuku külas eemaldati kella 16.52 ajal kaks teele kukkunud puud.

Äike süütas maja

24. juulil kell 13.36 said päästjad teate, et äike on löönud Rapla vallas Kaigepere külas asuvasse kõrvalhoonesse ning selle põlema süüdanud. Esimese tegevusena tõid päästjad hoonest välja hapniku- ja gaasiballoonid. Hoone põlemiskoormus oli lakas asuvate heinte pärast väga suur ning kustutamine võttis aega. Tulekahju suudeti kontrolli alla saada ning katusekonstruktsioonid kustutatud kell 15.10. Lõplikult kustutati tulekahju kell 16.49.

Laoruumide kõrval t
ehti lõket

25. juulil kell 00.59 käivitus Raplas Tallinna maanteel asuva poe laoruumides suitsuanduri alarm. Kohale jõudnud päästjad tulekahju ei leidnud, küll aga leidsid nad läheduses tehtava lõkke, kust leviv suits liikus ventilatsiooniavade kaudu poe ruumidesse ning käivitas tulekahjualarmi. Päästjad kustutasid pahandust tekitanud lõkke.

Õõnes puu põles

26. juulil kell 1.54 anti päästjatele teada, et Märjamaa vallas Rangu külas põleb tee ääres suur kuivanud ja seest tühi puu. Puu on ka varem põlenud ning kujutab inimestele ohtu. Päästjad kustutasid puu, märgistasid selle ohutuslintidega ning puu maha võtmise vajadusest anti teada omavalitsusele.

Toidukõrbemisest süttis köök

26. juulil kell 16.30 said päästjad teate, et Raplas Lõuna tänaval asuvas korteris on põlema süttinud köök. Arvatavasti toidukõrbemisest tekkinud põlengu tõttu oli korter päästjate saabumise ajaks suitsu täis, inimene väljunud. Päästjad kustutasid esimese suurema, ca neljaruutmeetrise põlengu vahtkustutitega ning asusid siis olukorda üle kontrollima. Kuna korteriomanik oli hinganud sisse mürgist suitsu, viidi ta tervise kontrollimiseks haiglasse. Maja teised korterid kontrolliti üle ning edasist ohtu ei tuvastatud. Ruumid ventileeriti.

Lääne päästekeskus

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Silmahaige
9. aug. 2024 23:54

“Laoruumide kõrval t
ehti lõket” Et siis sedasi kirjutataksegi ?