19.4 C
Rapla
Esmaspäev, 16 sept. 2024
SportRapla mõisate jooksude sari 2024

Rapla mõisate jooksude sari 2024

Rapla mõisate jooksud on liikumis- ja jooksusari, kuhu on oodatud osalema igas treenitusastmes ja vanuses inimesed, mis toimub sellel aastal esmakordselt. Varem on toimunud Kehtna mõisate jooksu sari.

Taivo Tüvist, Team Kehtna

Sarjas on viis osavõistlust. Kõiki osalejaid autasustatakse meenemedaliga, kolmele parimale oma vanuseklassis on kinkekott.
Esimene osavõistlus peetakse Alu mõisas 4. augustil. Teine osavõistlus toimub Hõreda mõisas 18. augustil. Hõreda mõis on üks suursugusemaid mõisu Eestis ja sobib seega hästi sarja teiseks osavõistluseks. Kolmas osavõistlus peetakse keskajast pärinevas Seli mõisas 31. augustil. Neljas mõis, mida kutsume külastama, on Kuusiku mõis ja üritus toimub 29. septembril. Kuusiku mõisat on esmamainitud 1467. aastal, mil ta kuulus von Wrangellidele. Rapla mõisate jooksusarja lõpetab suursugune Raikküla mõis, mida on esmamainitud juba 1469. aastal. Jooks on 12. oktoobril.
Sündmusel on ka kindel kava: Mamma lastejooks 400 m algusega kell 12, Viimsi Lihatööstuse noortejooks ja Frank Kutteri põhijooks saavad lähte kell 12.15. Noortejooksul tuleb läbida üks 2,5 km ring ja põhijooksul 2 ringi. Kõik osalejad saavad kauni erikujundusega medali ja kolm esimest igas vanusegrupis saavad auhinna toetajatelt, Mamma lastejooksul on igale osalejale Mamma pannkoogikott ning pärast sündmust süüakse alati ühiselt suppi.
Samasugune mõisate jooksu sari toimus ka Kehtna vallas, kus tuli läbi joosta lausa viis mõisa.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare