19.4 C
Rapla
Esmaspäev, 16 sept. 2024
SportRaplamaa Jalgpallikool tuli Soomest koju suurepäraste tulemustega

Raplamaa Jalgpallikool tuli Soomest koju suurepäraste tulemustega

25.-28. juulini Soomes Pori linnas toimunud Pori Cup’i jalgpalliturniiril käisid võistlemas ka Raplamaa Jalgpallikooli noored. Turniiril osales üle 200 võistkonna.

Taavi Tüvist

Pori Cup´il osales üle 200 võistkonna, mis on arvestatav suurus ja jääb keskmiste turniiride klassi. Olime ainus välisklubi sel aastal ja korraldajad pole ka ise väljast osalejaid otsinud, aga neil oli väga hea meel meie osalemise üle ja ootavad meid ka järgnevatel aastatel.
Leidsime selle turniiri omal initsiatiivil, kuna planeeritud teine turniir Soomes jäi meile majutuse pakkumisega hätta, aga lastele ja vanematele oli välisturniir välja lubatud. Kindlasti võib tagantjärele sellise lahendusega rahule jääda, sest Pori ise on paaritunnise bussisõidu kaugusel, mille lapsed kenasti ära kannatavad, ja muidugi oli meile väga meeldiv üllatus hea korraldus – väga head naturaalmuruga väljakud, maitsvad toidud, täpsed ajakavad jne. Lisaks asub Pori mere ääres ja neil on kaunis liivarand ja seda meie lapsed kasutamata ei jätnud, vedas ka ilmaga.
Sportlikus plaanis läks ka meil hästi, kui meie osalusel peetud 35 mängust teenisime 17 võitu, 4 viiki ja 12 kaotust. Tüdrukute U14 võistkond võitis alagrupi, kuid poolfinaalis tuli napp 0:1 kaotus ja samuti pronksimängus sarnane 0:1 kaotus. Siiski tubli neljas koht.
U12 (2013 sünd) poisid võitsid kolm ja kaotasid kolm kohtumist.
U11 (2014 sünd) poisid mängisid harrastajate tasemel ja 9 võistkonnaga turniiril tuli nelja võidu, kahe viigi ja kahe kaotusega napilt neljas koht, kus medalist jäi lahutama vaid punkt.
U10 (2015) poisid mängisid kõige tugevamal tasemel ja oli oodata väga raskeid mänge. Üheksa võistkonda mängisid kõik korra omavahel läbi, see oli väga lahe, et sai nii palju mänge ja selline lahendus on ka põnev.
Alustasime kohe kohaliku FC Jazzi alistamisega viimase hetke väravast 1:0, siis saime vastu ühe tugevama pähkli, mida katki ei hammustanud ja 0:2 kaotus. Päeva teised kaks mängu aga kallutasime tugeva lõpupingutusega enda kasuks 3:1 ja 4:2 võitudega. Teisel päeval veel neli rasket mängu ja paraku ei alanud kõik nii hästi, esmalt napp 2:3 kaotus mängus, kus ise olime pikalt juhtivam pool. Teises mängus saime taas võidulisa ja olime medalitel.
Paraku eelviimane mäng, ühtlasi meile otsustavam, läks tõusude ja mõõnadega. Meile piisanuks ka viigist, kuid juba üleajal löödi meile värav. See oli valus, aga õpetlik. Viimases mängus olime emotsionaalselt ja füüsiliselt küpsed ja turniiri kindla liidri vastu saime korraliku soome sauna. Tugev viies koht ja koju sõitsime pea püsti teadmisega, et saame hakkama küll.
Kõige pisemad poisid U9 (2016-2017) mängisid alagrupis 3 võidu, ühe viigi ja kaotusega kolmandale kohale ning kohamängus pronksile alistati vastane 2:1. Tasuks tubli kolmas koht.
Väga korda läinud väljasõit, mida toetas kohalik kultuurkapitali ekspertgrupp. Kõige suurem tänukummardus lapsevanematele, kes olid aitamas kohapeal, aga ka neile, kes oma lapsed kaasa lubasid!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare