19.4 C
Rapla
Esmaspäev, 16 sept. 2024
SportReelika Rätsepa raskeveo hobune hinnati näitusel teise koha vääriliseks

Reelika Rätsepa raskeveo hobune hinnati näitusel teise koha vääriliseks

27.juulil toimus juubelihõnguline XXX Eesti Raskeveohobuste Päev, mis tõi raskeveohobuste kasvatajad ja huvilised kokku Tori Hobusekasvandusse Pärnumaal. Raplamaalt pärit Reelika Rätsepa hobune Sahkri Weski Vandersell teenis 4.-6.aastaste raskeveohobuste näitusel 2.koha.

Päeva juhtis eesti raskeveohobuste haruseltsi juhatuse liige Krista Sepp. Näitusel esitati ja näidati eesti raskeveohobuste tõuraamatu täkke ja märasid, kellest täkkude osalus oli oluliselt suurem. Kokku esitleti näitusel erinevates vanuseklassides kaheksat täkku. Kõige suurem osalejate arv oli 3-aastaste täkkude ringis, hindamiseks esitati seal nelja noort  looma, kelle vahel käis esikoha üle päris tihe rebimine. Korraldajatel on rõõm, et juurde on kasvamas uhke valik noori täkke aretuses kasutamiseks. 

Eesti raskeveo tõugu täkud 4-6 aastased arvestuses (sünd. 2018-2020) on esimese koha omanik tugeva kehaehitusega hobune nimega Põllumees Maximus ER, kelle omanik ja aretaja on Liina Lasn. Hobust esitles näitusel Boris Razumov. 

Teise koha vääriliseks hinnati Raplamaalt pärit Reelika Rätsepa hobune Sahkri Weski Vandersell (hüüdnimega Vants), kelle aretajaks on Anu Reigo, näitusel esitles teda Birke Tauram. 

Birke puhul kiideti tema esinduslikku välimust, väga head hobuse esitlusoskust ning võimekust tuua areenil välja hobuse parimad pooled. 

Eesti raskeveohobuseid esitleti ka rakendis. Areenil näitasid oma sõiduoskusi hobune Kallis kutsariga Karl Kallaste ning hobune Sahkri Weski Vandersell  kutsariga Reelika Rätsep. Mõlemad hobused hoiavad eesti raskeveohobuste lippu kõrgel rakendivõistlustel ning on juba kogenud võistlejad nii kodumaal kui ka võõrsil. 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare