19.4 C
Rapla
Neljapäev, 19 sept. 2024
KrimiRapla - Varbola maanteel hukkus liiklusõnnetuses 15-aastane poiss

Rapla – Varbola maanteel hukkus liiklusõnnetuses 15-aastane poiss

Raplamaal juhtunud raskes liiklusõnnetuses hukkus 15-aastane ning sai viga 14-aastane poiss.

Teade raskest liiklusõnnetusest Raplamaal Sikeldi külas laekus häirekeskusele reede, 2. augusti õhtul kella 22:20 ajal. Kesk-Eesti politseijaoskonna patrullpolitseiniku Heleri Vesiku sõnul liikus sõiduauto Ford Varbolast Rapla suunas ning sellega ühes suunas liikusid paremas teeservas kaks jalgratturit. “Esialgsetel andmetel kaldus ühel hetkel üks ratturitest sõiduteele ning autojuht ei jõudnud ootamatule manöövrile enam reageerida ning ta sõitis ratturitele otsa. Mõlemad ratturid said viga,” selgitas Vesik.

Ta märkis, et sündmuskohale saabunud patrullpolitseinikud alustasid elupäästva abi andmisega raskemalt viga saanud poisile ning ta anti seejärel meedikute hoole alla. Paraku olid 15-aastase poisi vigastused nii rasked, et ta suri sündmuskohal. Teise, 14-aastase noormehe vigastused ei olnud õnneks eluohtlikud ning tema viidi täiendavaks kontrolliks ning esmaabiks haiglasse.

„Sündmuskohal tuvastasid politseinikud, et Fordi roolis olnud juht oli kaine ning omas juhtimisõigust. Tema viga ei saanud,“ täpsustas politseinik. Ta lisas, et õnnetus juhtus pimedal ajal, asulavälisel teel ning teelõigul, kus maksimaalne lubatud kiirus on 90 km/h. Politseiniku sõnul ei olnud kummalgi ratturitest esialgse info kohaselt peas kiivrit ning ratastel polnud ka tulesid,

Õhtud on järjest lühemad ja pimedamad ning sellega peavad arvestama kõik liiklejad. „Autojuhtidel tuleb olla tähelepanelik ning teeservas liikuvaid kergliiklejaid märgates hoida neist möödumisel piisavat ja ohutut vahet. Vähemtähtis ei ole kergliiklejate enda ohutuse tagamine. Kasutage palun pimedal ajal jalgsi liikudes helkurit või ratastel liikudes kohustuslikke tulesid, et teised liiklejaid teid õigeaegselt märkaks,“ toonitas politseinik.

Raske liiklusõnnetuse täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

6 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Jalutaja
3. aug. 2024 12:47

Väga kurb, kaastunne🥀

Pahane
3. aug. 2024 16:22

Alus kihutavad ringi pidevalt motikamehed. Elektrikaga mingi laps. See pidevalt Alu vahel. Seda ei kuule ka, üks hetk on kõrval. Mida need vanemad küll mõtlevad? Täiesti hoolimatud.
Alaealine tuleb ikka krossirajale viia, mitte kasta pidevalt tänavatel kihutada!
Aga küllap karma saab ka nemad kätte!

Kurb
5. aug. 2024 00:02
Vasta  Pahane

Karma on karm ja tihti me ei saa arugi, kui ta kiusaja kätte saab. Kaastunne siiski lähedastele.

vaatleja
4. aug. 2024 12:20

Ka autojuhid on hoolimatud. Kui ise ei ole tähelepanelik ja ei võta liikluses seisukohta, et minul on reegli järgi õigus, siis mina oleks ammu surnud. Mitu juhtumit, kus juht eirab minu eesõigust liikluses. Korvamatu kahju vanematele.

Nii kurb
5. aug. 2024 16:19

Nii südantlõhestav lihtsalt 🙁
Armas Rapla Vallavalitsus- PALUN leidke võimalus kergtee ehitamiseks nii suure liiklusega ja nii olulisel suunal vallas. Kodilas-Tapuperes-Palamullas-Sikeldis elab nii palju lapsi, noori jt, kes väga aktiivselt kasutavad jalgrattaid, rulluiske, kõnnivad jalgsi. Kahjuks on selle maantee teeperved nii kehvad, et seal ei ole turvaline isegi valgel ajal, pimedast rääkimata. Mitu õnnetust peab veel juhtuma, et see tehtud saaks? Kuusiku suunal leiti see võimalus, kuigi seal on nö kasusaajaid (piirkonna elanikke) tunduvalt vähem, kui Varbola maantee suunal.
Sügav kaastunne armsa lapse perele!

Kaire
6. aug. 2024 07:51
Vasta  Nii kurb

Vald peaks leidma vôimalusi oliliselt enamate kergliiklusteede ehituseks kui seni on tehtud. Kuusiku kergliiklustee ôigustab end 100%, kuid sealt peaks pikendus tulema ka edasi Kabalasse. Samuti Varbola suunal nagu te mainite oleks see oluline ning Hagudi suunal pole ka kergliiklusteed. Ainult Raikküla ning Kehtna suunal on tee olemas. kuusiku suunal on tehtud vaid pool rehkendust. Sealt edasi elavad ka inimesed, kes sooviks rattaga Raplasse sôita, kuid teha seda maanteel on ilmselgelt enda eluga riskimine.