16.1 C
Rapla
Neljapäev, 19 sept. 2024
UudisedLoonel ja Hagudis hakati rajama Rail Balticu objekte

Loonel ja Hagudis hakati rajama Rail Balticu objekte

Juuli keskpaigas algasid tööd Rail Balticu põhitrassi rajamiseks Hagudi ja Loone liinile. Tegemist on Rail Balticu Rapla maakonna põhitrassi II etapi ehitustöödega, mis saavad alguse Kohila vallas Loone külas ning ulatuvad välja Hagudisse. Esimese hooga tehti algust raadamis- ja juurimistöödega ning kasvupinnase koorimisega. Töid viib läbi ehitusettevõte Verston OÜ.
Need võtavad aega mitu aastat ning lõplikult peavad kõik tööd valmis olema 2027. aasta teises pooles. Selle käigus tehakse muuhulgas maaparandustöid. Samuti rajatakse 7,1 kilomeetri pikkune raudtee muldkeha. Veel valmib Pureva raudteeviadukt, mille rajamisega suunatakse Edelaraudtee üle Rail Balticu trassi. Kokku rajatakse sellel lõigul kaks ökodukti, kaks raudteeviadukti, üks maanteeviadukt, üks raudteesild, kümme kilomeetrit hooldus- ja juurdepääsuteid ja vajalikud truubid.
II etapi ehitustööde käigus valmivad muuhulgas Tamme raudteeviadukt, Mälivere maanteeviadukt ja Eestis ainulaadne 224 meetri pikkune raudteesild üle Keila jõe. Veel enne II etapi ehitustööde algust transporditi tulevase raudtee alasse jäänud kuklaste pesad uude ja ohutusse asupaika.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare