16.7 C
Rapla
Neljapäev, 19 sept. 2024
SportJuuru kümp toimus 21. korda

Juuru kümp toimus 21. korda

Hannes Vald, Juuru kümpi korraldaja

Laupäeval, 10. augustil peeti traditsiooniks kujunenud Juuru ühe päeva kümnevõistlus. Juuru staadion on nüüdseks staadioniformaadis veel eristatavate võistluskohtadega muruplats.
Osalejaid tuli kokku sedapuhku üheksa, heidutamas muutlik ilm. Arvamusel oli tõepõhi all, sest pärast 100 meetri jooksu avanes taevakaev ja ajas üle ligi tunni vältel. Spordiplats muutus vägagi pehmeks, see määras ka tulemused. Ka osa alade punktisumma ei ole võrreldav ametlikega: 110 meetri tõkkejooks on madalamate tõketega, teivashüppele on tehtud omanäoline konstruktsioon, mis on mõeldud maksimaalselt 3.50 ületamiseks.
Ilma trotsides läbisid peaaegu kõik võistlejad kümme ala. Esimese koha saavutas Eesti selle aasta pronksimees Henri Loose 5550 punktiga. Henrile kuulub ka võistluste rekord 2022. aastast – 6341 punkti. Teine oli Jaan-Martin Ugam 3717 ja kolmas Antero Raismaa 3422 punktiga. Tunnustust väärib ka noorsportlane Märten Mäemurd, kes sitkelt lõpuni kestis ning 1500 meetris nii mitmelegi tagatulesid näitas.
Tuleval aastal teeme taas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare