15.5 C
Rapla
Esmaspäev, 16 sept. 2024
spot_imgspot_img
KultuurTraditsiooniline Rapla Melu tõi Raplasse palju huvitavat

Traditsiooniline Rapla Melu tõi Raplasse palju huvitavat

Laupäeval, 10. augustil oli Raplas traditsiooniline Rapla Melu, kus oma roll oli ka erinevatel kodukohvikutel ja hobiautode näitusel.

Laupäeval korraldati Rapla kesklinnas vihmasest ja tuulisest, aga samas ka hullumeelselt palavast ilmast hoolimata rahvarohket Melu. Sündmus oli toonud Rapla keskväljakule huvitavat käsitööd, aga ka ehtsaid kirbukaid ja palju-palju muud melu. Näiteks esinesid Raplamaa koerteklubi koerad ja suu sai magusaks teha erinevates müügitelkides pakutavaga.
Rapla kultuurikeskuse ees pesti puhtaks Rapla Linna Pea. See on kauaaegne traditsioon, mis on ikka olnud seotud Meluga. Tseremoonia kestis lühikest aega, umbes viis minutit, vaatama kogunes aga ligi poolsada inimest. Kuju kinkisid omal ajal Raplale seoses linna staatuse andmisega kuningriiklaste partei liikmed. Koos kingitusega esitati ka nõue, et Linna Pea igal aastal puhtaks pestaks.
Algul pesi pead linnapea, linna laienemise järel vallaks on seda ülesannet täitnud vallavanemad. Vahel on abiks olnud ka vallavolikogu esimees. See on justkui vallajuhtide pattude lunastamise rituaal. Kõik möödalaskmised ja ebaõnnestumised, mis vallajuhtide hingele aastaga kogunenud, saab sedasi avalikult maha pesta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare