7.2 C
Rapla
Neljapäev, 19 sept. 2024
UudisedNüüdsest on Raplas kaks perearstikeskust

Nüüdsest on Raplas kaks perearstikeskust

Ühel teisipäeval, täpsemalt 13. augustil, kogunes Rapla kinosaal puupüsti rahvast täis. Tulnud olid valdavalt vanemad ja keskealised inimesed. Kõik kohad olid võetud, istuti isegi trepiastmetel, justkui mõne menufilmi seansil. Aga ei olnud kinopäev, oli hoopis infopäev, mille korraldasid Tervisekassa ja OÜ Ennetuskliinik. Räägiti Rapla teise perearstikeskuse avamisest.

Võõrustajana juhatas kohtumise sisse Rapla abivallavanem Rain Terras. Oma põgusas avakõnes kiitis ta praeguste perearstide jõupingutusi ja rõhutas mitmel korral valearvamuste hajutamiseks, et tema osaleb samuti pelgalt infosaajana, kuna omavalitsuste kohustuste hulka ei kuulu tervishoiuteemadega tegelemine.

12 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Mimmu
20. aug. 2024 02:34

Meie alevis võis samuti olla teine perearst!!!
Siis ehk saaks sealt ASJATUNDLIKKU ABI JA ei tekiks tunnet,et keegi sinu tervisest ei hooli!!!
. Praegu jääb küll selline tunne ,et PRAEGUSEL PEREARSTIL on täitsa suva ,kas elad või sured!

Külamees
20. aug. 2024 06:57

See on hea uudis et tekib veidigi konkurentsi. Muidu praegused arstitädid on väga ülbeks läinud ja arvavad et inimese saatuse üle võivad nemad suvaotsuseid teha ja kas saata või saatmata jätta eriarsti juurde.

Alex
20. aug. 2024 09:05
Vasta  Külamees

Külamees, kas sa tõesti usud, et kuskilt mujalt tulevad arstid suhtuvad sinusse teistmoodi kui need, kes siin ka elavad?

Külamees
20. aug. 2024 09:10
Vasta  Alex

Hirm on see mis liigutab vägesid! Minu lootus on see et ehk vanad olijad võtavad asja veidi kaasatundlikumalt ja hoolivamalt läbi tekkinud surve.

Raplast
21. aug. 2024 00:57
Vasta  Külamees

Arvad tõesti, et Confido on miskit muu kui tervisekassa raha peale väljas??

vaatleja
20. aug. 2024 13:13

Perearstindus ei ole ennast õigustanud. Ta on kulukas ning toimimisest aeganõudev ja kohmakas. Süsteemi ostes ja suurt raha selle eest makstes tahetakse nüüd iga hinna eest selle tegevust õigustada. Tuleks leida või välja töötada uus süsteem, mis oleks tõhus ja rahuldaks mõlemaid pooli, selleks on vaja asjatundjaid kaasata.

Ülle
21. aug. 2024 08:27
Vasta  vaatleja

Polikliinikute ajastul oli polikliinik alati rahvast täis. Nii palju kui mäletan, sai samal päeval vastuvõtule. Nüüd käies perearstikeskuses, on seal heal juhul mõni ootamas. Rahvamasse küll kohanud ei ole. Loodame alati, et uus on parem, aga kahjuks sageli ei ole. Külamees loodab konkurentsi tulemisele, kuid unustab, et med.töötajad on läbilõige meist kõigist. Selle konkurentsiga on nagu apteegireformiga.

Külamees
21. aug. 2024 09:33
Vasta  Ülle

Õige on see et polikliinikute ajal mis muide meenutab vägisi praegust keskust oli tõesti inimeste ravimine esmatähtis ülesanne. Praegu aga tegeletakse jumal teab millega ja esimesel võimalusel hiilitakse tasulisse raviasutusse lisaraha teenima.

Dr. Mina.
20. aug. 2024 18:22

Need on tapamajad !
Vaktsiin ja ravimid see kõik on mürk organismile. Kõik ikka selleks et inimest konksu otsas hoida ja et kindlasti terveks ei saaks. Tahad olla terve, hoia eemale arstidest!

Sannu
20. aug. 2024 18:23
Vasta  Dr. Mina.

Nii ongi.

Mari
21. aug. 2024 17:36
Vasta  Sannu

Võid ju eemale hoida,aga haigus saab su ikka kätte,siis ära jookse nutuga arsti juurde ja ära sõimle,et miks ta sind terveks ei saa teha.Varem oleks pidanud pöörduma,nii lihtne see ongi.Vaktsiinid on väga vajalikud lastele,koroona välja arvatud.

vaatleja
22. aug. 2024 18:38

Arvan, et uue süsteemi väljatöötamisel võiks aluseks võtta polikliiniku tegevuse, mida kaasajastatakse. Lugenud uut perearstisüsteemi uuendust jääb mulje suurema med.personali kaasamisest nõudes rohkem rahalisi vahendeid, mis alati ei tähenda paremat arstiabi.