19.4 C
Rapla
Esmaspäev, 16 sept. 2024
SisuturundusSobiva suurusega voodipesu valimine

Sobiva suurusega voodipesu valimine

Sisuturundus

Voodipesu valimisel tuleb arvestada paljude teguritega, millest kõige olulisem on tõenäoliselt voodilinade sobiv suurus. Liiga väikesed voodilinad võivad olla voodil liigselt pingul. Kui voodipesu on aga liiga suur, kortsub see palju kergemini ja nihkub öösiti paigalt, põhjustades sellega magaja jaoks ebamugavustunnet.

Õnneks on voodipesu võimalik osta paljudes erinevates suurustes alates üheinimesevoodile sobivast voodipesust, aga ka näiteks voodipesu 200×220 mõõtmetega, mis sobib suurele voodile. Selle asemel, et katsetada erinevate suurustega, on parem mõõta oma voodi üle ja leida nii kohe õige voodipesu suurus. Saad seda teha, järgides alljärgnevaid lihtsaid soovitusi.

Voodipesu suuruse määramine

Enne mõõtmise alustamist peaksid voodilt eemaldama kõik tekid ja voodipesu. Jäta voodile kindlasti aga voodipesu alla jäävad kattemadratsid, sest peaksid mõõtude hindamise juures nendega kindlasti arvestama.

Voodilina laiuse ja pikkuse määramiseks pead mõõtma voodi laiust ja pikkust, aga ka madratsi ja voodi kõrguse. Kõrguse määramiseks mõõda mõõdulindiga vertikaalselt madratsi ülaosast põhjani. Eriti laiad voodid ei pruugi sobida standardsete voodilinade suurustega, seega on voodi laiust oluline täpselt jälgida. Samuti mõõda loomulikult ka oma voodi pikkus, sest kui sul on ülipikk voodi, võid vajada kohandatud pikkusega voodilina.

Ära unusta üles kirjutada kõik saadud mõõdud ja võrrelda neid voodilina suuruste tabeliga. Voodilinad peaksid alati olema suuremad kui sinu mõõdetud suurused, sest see võimaldab voodipesu serva soovi korral madratsi alla panna.

Mida sa voodipesu ostmisel võiksid veel arvestada

Voodipesu on saadaval erinevatest materjalidest, sealhulgas puuvillast, siidist ja sünteetilistest materjalidest. Igal materjalil on oma omadused ja eelised ning need võivad mõjutada ka sinu seisukohast voodipesu sobivust.

Kas hindad kõige enam pehmust? Või hoopis voodipesu hingavust ja jahedust? Ehk on sinu jaoks kõige olulisem kriteerium hoopis materjali vastupidavus või selle hooldamise lihtsus? Tee esmalt kindlaks, milliseid omadusi soovid oma voodipesu juures eelkõige näha ja hakka alles seejärel hindama, millised materjalid vastavad nendele vajadustele kõige paremini.

Mõned materjalid näiteks liibuvad voodile tihedamalt kui teised. Kui sul on allergiaid, siis arvesta sellega kindlasti voodipesu materjali valimisel. Samuti peaksid pöörama tähelepanu sellele, kuidas erinevaid voodipesu materjale hooldatakse. Näiteks puuvillased voodilinad võivad pesemisel kokku tõmbuda ning muutuda liiga lühikeseks, et neid edaspidi madratsi alla saaks panna, seega vali voodipesu suurusi kindlasti hoolikalt. Lisaks järgi alati ka oma voodipesu pesemise täpsemaid juhiseid.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare