9.9 C
Rapla
Neljapäev, 19 sept. 2024
UudisedLaste kolmas ettevõtluslaager

Laste kolmas ettevõtluslaager

Anu Kaar,
RAEK-i noorte ettevõtlikkuse projektijuht

27.-30. augustini toimus Raplas juba kolmandat suve 10-12-aastaste laste ettevõtluslaager, mida korraldab Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus. Laager on noorte seas nii populaarne, et grupp täitub mõne päevaga pärast seda, kui info registreerimise kohta on koolidesse jagamiseks saadetud.

Nelja päeva jooksul panid lapsed end proovile kõigepealt Tallinna Ettevõtluskülas mängides, kus nad said olla ühtaegu nii ettevõtja kui ka kliendi rollis. Edasi hakkasime uusi äriideid välja mõtlema ja selles noortel juba loovusest puudu ei jäänud. Võimalik, et mõne aasta pärast näete ratastel voodit, millega saab maanteel sõita, või kivist välja lõigatavate legotükkide masinat. Oma äriideedest meisterdasid lapsed reklaamplakati ja pidid oma ideed teistele esitlema.
Kuna plaanis oli neljapäeva õhtul hooviOTTil oma kohvikuga tulu teenida, algasid ettevalmistused selleks juba kolmapäeval. Lapsed tegid plakateid ja flaiereid, mida neljapäeval Rapla keskväljakul võimalikele klientidele julgelt jagati.
Neljapäev oli noortel ettevõtjal kiire päev – kõigepealt valmistati enne lõunat Laste Kokakooli juhendaja valvsa pilgu all keekse, muffineid ja kass Arturi kooki ning pärast lõunat oli vaja kõik tooted pakkida ja kaunistada ning päeva lõpuks ka maha müüa. Kõige sellega said lapsed väga edukalt hakkama, kümned keeksid-muffinid müüdi vaid kolmveerand tunniga.
Viimasel päeval sõitsime pärast hommikupudru söömist metsa sportlikult aega veetma, mängisime ukakat ja orienteerusime, tegime lõkketoitu ja lasime vibu. Laager lõppes Paluküla Mäe talus tordi söömise ja palgapäevaga. Lapsed olid selle auga välja teeninud.
Neli päeva möödus kiirelt ja lapsed ootavad juba järgmist suve ja uut laagrit. Sel aastal osalesid laagris seitsme Raplamaa kooli õpilased.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare