11.7 C
Rapla
Kolmapäev, 18 sept. 2024
ValladKehtna valdIlma autota maal

Ilma autota maal

Kehtna vald korraldab 18. septembril liikuvuspäeva seikluse, et tähistada Euroopa liikuvusnädalat, mille teema on sel aastal „Jagatud avalik ruum”.

Tegemist on üle-euroopalise projektiga Mobility Week ning Eestis kutsub sündmusel osalema kliimaministeerium. Kehtna vald osaleb seesugusel üritusel esmakordselt.
„Põhiline rõhk on ilmselgelt kliimal ja Eestist osalevad seal meie suurlinnad Tallinn, Tartu, Pärnu ja väiksemad linnad. Meie mõtlesime selle sündmusega suurendada teadlikkust ja samas ka vaadata otsa kitsaskohtadele,” ütles Kehtna valla kommunikatsioonispetsialist Seily-Sõgel Raid.
Kehtna vald koostöös kliimaministeeriumiga on loonud Facebooki sündmuse „Jagatud avalik ruum”, kus kutsutakse kõiki kaasa mõtlema ja tegutsema, et avastada, kui palju ja kui kaugele tegelikult saab maal liikuda ilma autota.
Oma kogemusi ja mõtteid palutakse jagada sündmuse arutelu all ning korraldajad ootavad ka pilte 18. septembrist, mil otsustati auto koju jätta ja liikuda kooli, tööle või mujale hoopis jala, jalgrattaga või mõnel muul keskkonda säästval viisil. Kõigi osalejate vahel jagatakse ka auhindu.
Mobility Week on Euroopa Komisjoni juhtiv teadlikkuse tõstmise kampaania säästva liikumise teemal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare